CLOSE

Pinkpop 2014 official aftermovie

Programma

The Rolling Stones

Zaterdag 7 juni - Mainstage

21:00 - 22:30

The Stones staan in Landgraaf en daarmee wordt er nu alvast een nieuwe episode toegevoegd aan de geschiedenis van het Pinkpop-festival. Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ron Wood, wat moet je er verder nog aan toevoegen … Misschien dat de aantrekkingskracht van de band ongeëvenaard is? Of misschien dat de nalatenschap van The Rolling Stones niet in kilo’s goud valt uit te drukken? Maar dat is niks nieuws. Als je over grootheden spreekt, is het soms beter om te zwijgen.

Arctic Monkeys

Zondag 8 juni - Mainstage

21:15 - 22:30

Het was nogal moeilijk op adem komen na het horen van het superdebuut ‘Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not’. Arctic Monkeys won de wereld voor zich, maar wat doe je daarna? In ieder geval niet het trucje herhalen, bedacht de band. Dat hoor je zeker op ‘AM’, hun vijfde werk, dat een stuk zwaarder klinkt dan zijn voorgangers. Op Pinkpop gaat hoe dan ook ouderwets het dak eraf, en misschien nog wel meer dan dat.

Metallica

Maandag 9 juni - Mainstage

20:40 - 22:30

Na 5 jaar is Metallica eindelijk weer terug in Nederland! Misschien wel de meest succesvolle metalband ooit verkocht wereldwijd meer dan 100 miljoen albums, won 9 Grammy's en is opgenomen in de Rock & Roll Hall Of Fame. Maar misschien is Metallica nog altijd het bekendste door hun wervelende en strakke liveshows... En dat komen ze nu, als afsluiter op de maandag, voor de tweede keer op Pinkpop laten zien! Als een speciaal eerbetoon aan de fans zal de band “Metallica by Request” introduceren, de ultieme interactieve Metallica show ervaring. Fans die online tickets kopen voor Pinkpop worden uitgenodigd om te stemmen en zo de setlist van hun dromen samen te stellen met Metallica songs.

John Mayer

Zaterdag 7 juni - Mainstage

19:00 - 20:00

Is John Mayer een natuurtalent, of is hij een geboren singer-songwriter? In zijn geval lijkt er geen verschil te zijn; Mayer schrijft vanaf zijn zeventiende en zal dat tot zijn dood blijven doen. Sinds het wervelende ‘Your Body Is A Wonderland’ ligt de wereld aan zijn voeten. Het was ook een tijdje bewust stil rond Mayer, maar gewezen kunstenaars komen altijd terug. Hij ontwerpt, doet stand-up comedy en godzijdank is hij altijd prachtige songs blijven maken.

Editors

Zondag 8 juni - Mainstage

19:15 - 20:15

Ze hebben inmiddels het stempel van stadionband gekregen, al zal dat niets te maken hebben met hun persoonlijke voorkeur. Editors heeft door zijn studioalbums, briljante singles en samenspel een nieuwe status verworven. ‘The Back Room’ uit 2005 geldt als het fundament, maar eigenlijk zijn Tom Smith en consorten nooit gestopt met hoofdstukken toevoegen aan hun eigen succesverhaal. Als je straks kippenvel hebt, ligt het niet aan de kou.

Arcade Fire

Maandag 9 juni - 3FM stage

19:20 - 20:40

Dit eigenzinnige gezelschap rond het echtpaar Win Butler en Régine Chassagne komt dit jaar voor de eerste keer naar Pinkpop. Vorig jaar werd het dubbelalbum ‘Reflektor’ uitgebracht, dat zowel door pers en publiek alom bejubeld werd. De band valt niet in een hokje te plaatsen en schuwt het experiment niet, en brengt extra muzikanten mee op tour met de meest uiteenlopende instrumenten. Typisch een geval van horen én zien is geloven...

Stromae

Maandag 9 juni - 3FM stage

15:40 - 16:40

Het gaat hard met Stromae (echte naam Paul van Haver), erg hard. Zijn laatste album ‘Racine Carrée’, wat uitkwam in de zomer van 2013, bevatte met ‘Formidable’ en ‘Papaoutai’ twee grote hits en verkocht al meer dan 2 miljoen albums internationaal. De Belgisch-Rwandese rapper, die in 2000 voor de eerste keer de mic oppakte, zorgde het voorbije seizoen voor kippenvel in de Nederlandse popzalen. En nu staat hij op Pinkpop. We kunnen niet wachten.

Avenged Sevenfold

Maandag 9 juni - Mainstage

18:40 - 19:40

Niets is ooit hetzelfde bij Avenged Sevenfold (A7X). Maar de vele mutaties die de band onderging, plus de veranderingen in stemgeluid hebben er wel voor gezorgd dat de band nog steeds springlevend is. Al vanaf 1999 heeft de nog steeds jonge formatie uit Californië gezorgd voor verrassingen. Van ‘Sounding the Seventh Trumpet’ tot de plaat ‘City of Evil’; het zijn klassiekers in het metal-genre, waarin uitblinken steeds moeilijker wordt.

Biffy Clyro

Maandag 9 juni - Mainstage

16:40 - 17:40

Het blijft een bijzonder verhaal, dat van Biffy Clyro. Drie mannen, die als jochies al bevriend waren, zetten met hun meeslepende rock het Verenigd Koninkrijk op hun kop. En hun tentakels begonnen al snel verder, en verder te reiken… Maar door privé-problemen van drummer Ben Johnston, wankelde Biffy Clyro ook. “Onze liefde hield ons bij elkaar”, zei bassist James Johnston er later over. Het meest recente album Opposites onderstreept die harmonie.

Ed Sheeran

Zondag 8 juni - Mainstage

17:15 - 18:15

Edward Christopher Sheeran heeft het begrepen. Het leverde hem de wat potsierlijke bijnaam Ginger Jesus op. Maar zonder gekkigheid, de talentvolle liedjesschrijver begon op de bodem en blééf al die tijd schaven aan zijn eigen repertoire. De megahit ‘I See Fire’ geldt wat dat betreft als een bevestiging van zijn kunnen. De hard werkende Sheeran heeft nog veel meer in petto, dat kunnen de fans van het eerste uur beamen.

The Kooks

Zondag 8 juni - Mainstage

15:15 - 16:15

Het veranderde de wereld niet, de songs ‘Naïve’ en She Moves In Her Own Way’, maar wél het leven van The Kooks. De britpop-band bewees met de grote hits in 2006 eigenlijk al direct dat het geen eendagsvlieg was. The Kooks konden de druk én het verwachtingspatroon aan, zo lieten ze op de plaat ‘Junk of the Heart’ opnieuw horen. Sindsdien touren de mannen, en is het vierde album een kwestie van tijd.

Robert Plant and the Sensational Space Shifters

Zondag 8 juni - 3FM stage

20:15 - 21:15

Robert Plant is sinds het post-Led Zeppelintijdperk in beweging gebleven. Met zijn Sensational Space Shifters staat hij dit jaar op Pinkpop, net als op Glastonbury en… het jazzfestival in Wenen. Tekenend dat het icoon, met misschien wel de beste rockstem aller tijden, nog steeds te boek staat, als de te boeken man. Inmiddels alweer een vijfenzestigplusser, maar Plant is nog steeds voor niemand te negeren.

Paolo Nutini

Zondag 8 juni - 3FM Stage

18:15 - 19:15

Hij zal nieuw materiaal laten horen op Pinkpop, zoveel is wel duidelijk. Eindelijk, zeg je dan, want van het nieuwe nummer ‘Iron Sky’ kon niemand al genoeg krijgen. Paulo Nutini’s meesterwerk ‘Sunny Side Up’ was in zijn Schotland al goed voor vijfvoudig platinum en zijn nieuwe plaat zou dat succes zomaar kunnen evenaren. De recensies van zijn laatste live-shows lopen uiteen van ‘fenomenaal’ tot ‘volgroeid’. Dat belooft wat.

Jake Bugg

Maandag 9 juni - 3FM stage

17:40 - 18:40

Jake Bugg heeft de belofte van ruim twee jaar geleden volledig ingelost. Op de laatste plaat, 'Shangri La', opgenomen met Rick Rubin, heeft Bugg zich nog verder ontwikkeld op het gebied van het smeden van ijzersterke liedjes. Nog steeds zijn er de invloeden van The Beatles, The Clash en Oasis, maar bovenal klinkt Jake Bugg erg Brits. Het Pinkpop-publiek kan nu eindelijk kennis maken met dit fenomeen.

Bastille

Zaterdag 7 juni - 3FM stage

20:00 - 21:00

Vorig jaar nog als invallers aanwezig, nu een terechte plek op 3FM Stage op de zaterdag! De Britse band van singer-songwriter Dan Smith zit nog steeds in de lift; scoorde enorme hits met "Pompeii" en "Things We Lost In The Fire", opende Serious Request 2013 en het nieuwe album zit er ook aan te komen. Met net zo'n goed optreden als vorig jaar, weet je waar je zaterdag moet zijn!

Flogging Molly

Zaterdag 7 juni - Mainstage

17:00 - 18:00

Let’s have it! De miljoenen views op hun YouTube-kanaal betekenen dat aanhangers van de band ook graag thuis een feestje bouwen. Maar Flogging Molly op Pinkpop, dat betekent proosten, springen en brullen. ‘Drunken Lullabies’, ‘Devils Dance Floor’ en ‘Black Friday Rule’; de onuitputtelijke Amerikanen zullen hun folk met graagte aan je voorschotelen. Verwacht een zekere wisselwerking tussen publiek en band.

Ed Kowalczyk performs Throwing Copper with Noordpool Orchestra

Zaterdag 7 juni - Mainstage

15:00 - 16:00

Ed Kowalczyk, de legendarische voormalige leadzanger van de populaire Amerikaanse rockband Live, komt naar Pinkpop. Deze show staat in het teken van ‘Throwing Copper’, het tweede album van Live dat in 1994 verscheen en sindsdien vele miljoenen keren over de toonbank ging. Tijdens Pinkpop zal Kowalczyk worden begeleid door het Noordpool Orkest. Dit lichte muziek orkest, onder leiding van dirigent Reinout Douma, bestaat uit 42 professionele musici die muziek in allerlei genres spelen waaronder jazz, pop, kleinkunst, hiphop, filmmuziek. ‘Throwing Copper” is een van de meest succesvolle platen uit het repertoire van Live en betekende de doorbraak naar het grote publiek. Dit album, met hits als ‘Selling The Drama’, ‘All Over You’, ‘I Alone’ en ‘Lightning Crashes’ stond in Nederland 13 weken lang in de Album Top 100.

Chef'Special

Zondag 8 juni - Mainstage

13:30 - 14:15

De Haarlemse band bestaat als sinds 2008, maar tegenwoordig kan het niemand meer ontgaan zijn dat Chef'Special één speciale band is. Een jaar huisband te zijn geweest van De Wereld Draait Door, en met het nieuwe album 'Passing Through' zijn ze klaar om Nederland (en de wereld?) verder te veroveren. Met hun uitgebalanceerde geluid van rock, pop en funk brachten ze al menig club en festivalweide in extase en dit zal op Pinkpop niet anders zijn!

Rob Zombie

Maandag 9 juni - Mainstage

14:40 - 15:40

De oppergod van de horrorrock is weer terug in Nederland. Begin jaren '90 brak Robert Cummings door met de band White Zombie, en vanaf 1998 doet hij het solo als Rob Zombie. Zombie, die ook berucht en beroemd is door het schrijven en regisseren van horrorfilms, bracht vorig jaar nog zijn laatste album 'Venemous Rat Regeneration Vendor' uit. En nu is hij dus terug voor een show vol zware, industriële rock en metal!

Mastodon

Maandag 9 juni - Mainstage

12:40 - 13:40

Mastodon, you gotta love ‘em. Alleen voor de titels van hun tracks verdienen ze punten. ‘Siberian Divide’, ‘Crystal Skull’, ‘Wolf Is Loose’ en ‘Mother Puncher’; je krijgt er, zeg maar, direct een idee bij. Het is kortom oppassen geblazen voor Brann Dailor, Troy Sanders, Brent Hinds en Bill Kelliher. Mastodon rockt al vijftien jaar en blijft kwaliteit leveren. Want hoewel het album ‘The Hunter’ alweer uit 2011 dateert, kun je er vanuit gaan dat Mastodon nog lang niet klaar is.

Joe Bonamassa

Zaterdag 7 juni - 3FM Stage

18:00 - 19:00

Gitaarvirtuoos, om er maar een vreselijk cliché uit te gooien. Maar ja, hoe zou je Joe Bonamassa anders omschrijven? Je wordt niet zomaar voor een Grammy genomineerd, je formeert niet zomaar een supergroep en je brengt al helemaal niet zomaar met Eric Clapton een plaat uit. De veelzijdigheid van de New Yorker stuwt hem naar hoogtes waar glazenwassers bang voor zijn. Zaterdag 8 juni. Landgraaf. Bo-na-mas-sa.

HAIM

Zaterdag 7 juni - 3FM Stage

16:00 - 17:00

De zusjes Alana, Este en Danielle (en drummer Dash Hutton) hebben in no-time van Haim een uitgebalanceerde band gemaakt. Het geluid van de poppy rockband uit Los Angeles, die soms doet denken aan Fleetwood Mac, kan wolken doen verdrijven. Getekend bij Roc Nation van Jay-Z ziet de toekomst van Haim er zonnig uit. Het swingende trio kan overigens met meerdere instrumenten uit de voeten en staat mede daardoor bekend als een uitstekende live-band.

Rudimental

Zondag 8 juni - 3FM stage

16:15 - 17:15

Met de song ‘Waiting All Night’ won Rudimental onlangs de award voor ‘Best British Single 2014’ op de Brit Awards. Zo’n prijs winnen in zo’n muzieknatie, dat is als goud pakken op een koningsnummer. Het kwartet is dan wel afkomstig uit Hackney, niet bepaald de beste wijk in Londen, maar dat komt in de sound nauwelijks terug. Geen grimmigheid, maar plezier. Geen drama, maar energie. Dat wordt knallen op de zondag!

Limp Bizkit

Zondag 8 juni - 3FM Stage

14:15 - 15:15

Fred Durst en zijn vrienden komen naar Pinkpop om te blazen. Daar voelen we ons niet verheven door, want Limp Bizkit staat sowieso garant voor het betere hak- en sloopwerk. Hun wereldwijde doorbraak was er met ‘Significant Other’ en dat mag inmiddels met recht een klassieker in het nu-metal genre worden genoemd. ‘Nookie’, ‘Break Stuff’ en ‘N2 Together Now’, om maar wat te noemen; de band uit Florida heeft verder geen geheime ingrediënten nodig.

North Mississippi Allstars

Zondag 8 juni - 3FM Stage

12:45 - 13:30

De broers Cody en Luther Dickinson, inderdaad zoons van legende Jim Dickinson, houden de Mississippi-eer hoog. Met hun cocktail van rock & roll en country blues kunnen ze rekenen op goedkeurend geknik in Memphis en omstreken. Maar inmiddels ook ver daarbuiten. De karakteristieke klanken uit de ‘lowebow’, een soort cigar box-gitaar, hebben daar mede voor gezorgd. Voeg basgitarist Chris Stew toe en je hebt een drie-eenheid, die blijft smaken naar meer.

John Newman

Zondag 8 juni - Brand Bier Stage

20:15 - 21:15

Het is nogal lastig om John Newman in een hokje te stoppen. Als je geïnspireerd bent door namen als New Order, Michael Jackson en CeeLo Green, dan wéét je dat het qua sound alle kanten op kan. En dat gaat het ook bij Newman. De Brit lijkt ook zichzelf telkens te verbazen op zijn album ‘Tribute’. De fraaie composities zijn op maat gemaakt voor de hoekige stem van Newman, die als twintiger het etiket van talent nu al kwijt is.

Kodaline

Maandag 9 juni - 3FM Stage

13:40 - 14:40

De lads staan weer in Landgraaf hoor. Kon ook niet anders. “Als we muziek schrijven, denken we: dit is therapie voor ons. Vervolgens gebruiken we dat gevoel om zoveel mogelijk mensen te raken”, zegt zanger Steve Garrigan op de website van Kodaline. Het is de Ierse indieband gelukt om een groot publiek te bereiken, zoveel is wel duidelijk. Van de aanprijzingen bij BBC Radio 1 tot een liedje in de hitserie Grey’s Anatomy; de therapie van Kodaline wérkt.

Jett Rebel

Maandag 9 juni - 3FM Stage

12:00 - 12:40

Jett Rebel, geboren als Jelte Tuinstra, stelt zichzelf graag voor. “In huize Rebel bestaat de hokjesgeest niet, is er van het begrip ‘compromis’ nog nooit gehoord en bestaan regels om overtreden te worden”, aldus de 23-jarige op zijn eigen website. Nogal rebels dus, maar dat hoor je niet per se terug op zijn poppy EP’s ‘Venus’ en ‘Mars’. Jett Rebel is er hoe dan ook eentje om in de gaten te houden.

Epica

Zaterdag 7 juni - Brand Bier stage

20:00 - 21:00

De Nederlandse gothic metal-formatie Epica is inmiddels vijf studioalbums onderweg en stond ook in 2010 al in Landgraaf. Wie daar bij was, zal niet hoeven graven in herinneringen. De onvermoeibare zangeres Simone Simons staat met haar band garant voor sterke songs en dito performance. Het is de reden dat Epica deze zomer door heel Europa tourt, maar gelukkig staan ze ook andermaal op Pinkpop.

Gogol Bordello

Maandag 9 juni - Brand Bier Stage

19:40 - 20:40

“De meest opzwepende live band ter wereld”, schreef magazine Rolling Stone, en daar zat niets van ironie bij. Gogol Bordello is het beste in een woord te omschrijven als… ja, als wat eigenlijk? Je kunt het beter zelf ervaren, die Oost-Europese, energieke gipsy-punk (met Latijnse invloeden). Teleurstellingen horen bij het leven, zeggen ze weleens, maar Gogol Bordello doet daar verder niet aan mee. Mooi feestje bouwen met je companjera.

White Lies

Zaterdag 7 juni - Brand Bier Stage

18:00 - 19:00

De band White Lies uit Londen is nog steeds een lieveling bij de liefhebbers van spannende, ietwat donkere alternative rock. Het drietal rond zanger/gitarist Harry McVeigh schreef al twee 3FM Megahits op haar naam, namelijk 'Farewell To The Fairground' en 'Bigger Than Us', en nam tot dusver drie albums op, naar volle tevredenheid van pers en publiek. Voor fans van Joy Division en Interpol.

The Boxer Rebellion

Zondag 8 juni - Brand Bier stage

18:15 - 19:15

In de winter en het voorjaar lieten ze Scandinavië en andere delen van Europa met hun tour wakker schrikken. Uitverkocht huis hier, uitverkocht huis daar. Ja, The Boxer Rebellion is al een een tijdje aan het warmdraaien voor het festivalseizoen. Met de vierde plaat ‘Promises’ uit 2013 als munitie lijken de mannen niet meer te stoppen. Het live album dat op de rol staat, komt er niet voor niets.

Bombay Bicycle Club

Maandag 9 juni - Brand Bier stage

17:40 - 18:40

Ga op reis met de rockers van Bombay Bicycle Club. Van indie-rock tot exotisch swingen en shaken. De Londenaren halen hun inspiratie onder meer uit hun bezoeken aan andere landen en dan krijg je een bont geluid. Desondanks zijn de tracks toegankelijk en willen ze nog weleens in je hoofd blijven zitten. Het goede nieuws: als de vierkoppige band een feestje geeft, dan is iedereen uitgenodigd.

Ghost

Maandag 9 juni - Brand Bier Stage

13:40 - 14:40

Een kardinaalstogo, een doodshoofdmasker; je kunt Ghost vanaf een afstandje herkennen. Evengoed kun je ze hóren, de galmen van Papa Emeritus II en z’n bloedbroeders. Het Zweedse heavy-metal collectief, ook bekend onder het luchtige synoniem The Nameless Ghouls, houdt zich echter graag op de vlakte. Maar laat je niet misleiden door het uiterlijk, waarschuwt een van de anonieme bandleden. “Als het niet zou rocken, dan had niemand het over Ghost.”

Twenty One Pilots

Zondag 8 juni - Brand Bier Stage

16:15 - 17:15

Tyler Josh en Josh Dun zouden het prima doen in een cocktail-bar, en dan hebben we niet over het shaken van een veilige margarita. Twenty One Pilots gooit alles in een grote mixer en er komt gegarandeerd wat lekkers uit. Rock, rap, electro; en dat met z’n tweetjes. Het album ‘Vessel’ werd geproduceerd door Greg Wells, die onder meer werkte met Pharell en Adele. Gaat dat zien! Gaat dat horen!

Young the giant

Maandag 9 juni - Brand Bier Stage

15:40 - 16:40

Opmerkelijk gepolijste alternatieve, pop-rock. Young the Giant maken sinds 2010, waarin ze in de Verenigde Staten hun hits ‘My Body en ‘Cough Syrup’ scoorden, met zorgvuldigheid hun platen. Het laatste wapenfeit ‘Mind over Matter’ uit 2014 klinkt al even gelikt. Toch is frontman Sameer Gadhia niet zo bezig met hoe ze zouden moeten klinken. Bij Young the Giant gebeurt het gewoon. “Uren lang jammen in dezelfde kamer, dat is wat wij echt zijn.”

Portugal. The Man

Zondag 8 juni - Brand Bier Stage

14:15 - 15:15

Portugal. The Man, het uit Alaska afkomstige kwartet, started from scratch en bleef vasthouden aan de drang om een eigen sound te ontwikkelen. Van albums in eigen beheer tot een recorddeal, en van obscure kroegen tot de velden van Pinkpop. Check ook het album ‘Evil Friends’, waaraan producer Danger Mouse meewerkte. Reken op een strak, maar onvoorspelbaar optreden van deze psychedelische rockband.

Taymir

Zondag 8 juni - Brand Bier Stage

12:45 - 13:30

Aaaaah! Niet schrikken, maar Taymir staat gewoon op Pinkpop. Hun indie-album ‘Phosphene’, dat eind vorig jaar verscheen, werd alvast bejubeld door zo’n beetje alle media die er toe doen. De single ‘Aaaaah!’ deed denken aan de sixties, maar de Haagse boys zijn juist nú relevant, zo bleek wel tijdens hun succesvolle clubtour In Nederland. Wijt het aan de weemoed en de kwaliteit. Nu is het tijd voor de festivalvelden en ook daar kon Taymir simpelweg niet ontbreken.

Clean Bandit

Maandag 9 juni - Brand Bier Stage

12:00 - 12:40

The Guardian noemde Clean Bandit na de release van ‘Rather Be’, de Disco Dostoyevskys. De band werd vernoemd naar een bekende frase van de Russische schrijver, maar daar houdt de vergelijking wel zo’n beetje op. De helft van Disclosure werkt mee aan de fantastische producties van Clean Bandit; een combinatie van strijkers, UK garage en dance. En dat zijn meer dan geslaagd experimenten.

Thé Lau/The Scene

Zaterdag 7 juni - Brand Bier Stage

16:00 - 17:00

De Amsterdamse band The Scene stopt ermee. De band rondom oprichter, frontman en songwriter Thé Lau speelt op Nederlandse bodem alleen nog op 7 juni op Pinkpop en 17 juni in de Paradiso. De laatste show is in Brussel op 21 juni in de AB. The Scene is overal geweest en zal nergens vergeten worden. Een band met kilometers op de teller, omdat het een formatie met ziel is. Het repertoire van de Hollandse meesters is onovertroffen. 'Blauw' en 'Iedereen is van de wereld'; het zijn zomaar wat liedjes die ons herinneren aan ons artistieke, collectieve geheugen. Het afscheid is noodgedwongen omdat Thé Lau onlangs te horen heeft gekregen dat hij niet lang meer zal leven. De zanger en frontman heeft al enige tijd kanker: ’Ik ben blij dat het me nog gegund is om op het podium met vrienden afscheid te nemen van het publiek. Voor de eerste keer op Pinkpop en als vanouds in Paradiso in Amsterdam en de AB in Brussel.’

Les Djinns

Zaterdag 7 juni - Brand Bier Stage

14:30 - 15:00

Les Djinns heeft zondag 9 maart de finale van Nu Of Nooit 2014 in De Maaspoort in Venlo gewonnen. Afgelopen maand streden 25 pop-acts verspreid over vijf voorrondes in de Limburgse poppodia om een plek in de finale van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit. Vijf Limburgse bands wisten door te dringen naar de finale en streden daar om een plek op Pinkpop en andere mooie prijzen. Les Djinns mag als winnaar van Nu of Nooit het festival op de Brand Bier Stage openen.

Kraantje Pappie

Maandag 9 juni - Stage 4

18:40 - 19:40

Kraantje Pappie, aka Alex van der Zouwen, is een van Nederlands hardste rappers. De Groninger bestormde de scene en hield zich zo’n beetje als enige staande op het veel bekritiseerde Koningslied. Nee, op de beats van Noisia komt De Kraan beter tot zijn recht, zo was ook weer te horen op zijn laatste plaat ‘Crane II’. Op Pinkpop-podium zal Kraantje Pappie enkel onoverwinnelijkheid uitstralen.

Brother & Bones

Zondag 8 juni - Stage 4

19:15 - 20:15

SuperCrazyTurboTopHit bij 3FM, dus dan weet je het wel. Brother and Bones maken lekkere plaatjes voor de radio, maar de band is méér dan dat. De folkrockband uit Engeland leverde met ‘To Be Alive’ immers een ijzersterke EP af. Bovendien heeft Frontman Rich Thomas een stem met diepte, zo een waar dictators van terugdeinzen. Na een tijdje kleine zaaltjes te hebben veroverd is het nu tijd voor het grotere werk.

Gecko

Zaterdag 7 juni - Stage 4

19:00 - 20:00

Ronkende teksten ontvingen we over Gecko, en dan zijn we op onze hoede. Maar we kunnen ons er eigenlijk wel goed in vinden: This is music to move your feet and your heart at the same time. Je kunt het ook ‘een feestje bouwen om tegelijkertijd in contact met de ziel te staan’ noemen, maar waarom zou je moeilijk doen? Enfin, Gecko uit de UK heeft de hooks, komt clever uit de hoek en dus is de cirkel rond. Indie, reggae, poppy. Lekker joh.

Powerman 5000

Maandag 9 juni - Stage 4

16:40 - 17:40

Al bijna een kwart eeuw is Powerman 5000 een formatie om rekening mee te houden. Leden Spider One, X51, Ad7 en sci55ors hebben de tand des tijds doorstaan, door zichzelf telkens opnieuw uit te vinden. Punk, hard rock, funk metal; you name it. Van alle zeven albums tot nu toe, en zeker van de succesvolle plaat ‘Tonight the Stars Revolt!’, krijg je tijdens optredens wat mee. Je kunt je op de Pinkpop-maandag dus nog een keer oprichten.

Intergalactic Lovers

Zondag 8 juni - Stage 4

17:15 - 18:15

Straight outta België. Intergalactic Lovers zijn geliefd in hun thuisland en dat wil wat zeggen, omdat cynisme waarschijnlijk is uitgevonden door onze zuiderburen. En dat gebeurde al vóór 2011, het jaar waarin de band zich oprichtte. De fantastische zangeres Lara Chedraoui geeft kleur aan de formatie, die doet denken aan PJ Harvey en Feist. Hun laatste plaat ‘Little Heavy Burdens’ uit 2014 is misschien wel het beste werk van Intergalactic Lovers.

Afterpartees

Zaterdag 7 juni - Stage 4

17:00 - 17:45

Ravepop, powerpop? Geef het een naam, of niet. De mannen van Afterpartees omhullen zichzelf graag met dat soort termen, noem het zelfbescherming. Wij noemen Afterpartees simpelweg een trap in de ballen. Niet meer te stoppen, zo lijkt het. De 7 inch ‘First/Last’ trok de aandacht van 3FM en ook de moeder van de bassist zegt wat aardigs op de website van de band. We wachten in spanning af en reserveren alvast een plekje voor het feestje naderhand.

Birth of Joy

Maandag 9 juni - Stage 4

14:40 - 15:40

Ze traden in 2013 alleen al 97 keer op. De modus operandi van Birth of Joy moge duidelijk zijn; gas erop. Zelf omschrijven ze het wat verfijnder: ‘bloed, zweet en… voornamelijk alcohol’. Het trio heeft de zegetocht met ‘Prisoner’ doorgezet. Gaat dat zien, gaat dat horen. Gitaar, drums en een orgel, meer hebben de rock ‘roll-alchemisten niet nodig. Je hoeft niet bang te zijn; het zijn vriendelijke jongens en ze heten Bob, Gert-Jan en Kevin.

Check hier Jack Daniel’s Future Legends docu!

Nina Nesbitt

Zondag 8 juni - Stage 4

15:15 - 16:15

Ze is pas 19 jaar en heeft nu al een fenomenaal debuut op haar naam staan. Op ‘Peroxide’ verhaalt de half Schotse, half Zweedse over haar nog jonge leven, maar dat klinkt nooit puberaal. Ze ‘brak in’ tijdens een concert van Ed Sheeran (ook op Pinkpop), waarna Nesbitt niet meer onontdekt kon blijven. Meer dan 20 miljoen views op YouTube, 150.000 volgers op Twitter en ondertussen lekker uithalen naar hipsters. We love Nina!

Paceshifters

Zaterdag 7 juni - Stage 4

15:00 - 16:00

Ze kwamen, zagen en braken de tent af. Paceshifters trapte af met ‘One For The Road’ en is sindsdien onderweg gebleven. Want de onvervalste rock ’n roll-band pakte door op die altijd zo moeilijke tweede plaat. Paul, Seb en Jesper togen naar Durango in Colorado om samen te werken met powerproducer Ed Stasium; het resultaat ‘Home’ hield de boys buitenshuis. Ze zijn meer dan welkom op Pinkpop.

DJ Gomes

Zaterdag 7 juni - Stage 4

20:00 - 22:00

DJ Gomes is het schoolvoorbeeld van de aanhoudende winnaar. Mede dankzij zijn onvermoeibare inspanningen om het dubstepwoord te verkondigen, gaat inmiddels half Nederland uit z'n plaat op de diepduistere bass en woble. Ondertussen zijn zijn legendarische Oi!-feesten internationaal bekend en stond hij op Solar, Lockdown, Pitch, Valtifest, Mysteryland en Paaspop. Gomes is het laatste jaar weer wat meer naar zijn roots gegaan, de UK Garage. Verwacht dus een gevarieerde UK Bass set met moddervette basslines!

FS Green & MC Fit

Zondag 8 juni - Stage 4

20:15 - 22:00

FS Green is een dj en producer uit Amsterdam. Op 15 jarige leeftijd startte hij al met maken van beats. Een hobby die zich ontwikkelde tot een serieuze carrière. Hij heeft inmiddels geproduceerd voor hip hop’s finest zoals onder andere Zwart Licht, Hef, SLBMG, Gers Pardoel, Sef, Pete Philly, Winne en Jiggy Dje. Zijn producties overschrijden inmiddels de grenzen van hiphop. Succesvolle (club)tracks wisselen elkaar af in genres als moombathon, soul, uk funky/garage, house, pop en urban electronica. Begeleid door MC Fit een garantie voor een dansbare afsluiting van de dag.

The Flexican & MC Sef

Zondag 8 juni - Stage 4

20:15 - 22:00

The Flexican behoort inmiddels tot de top van de Nederlandse DJ scene. Zijn toonaangevende eclectische mix van stijlen en zijn unieke techniek zetten de muzikale toon voor wat er komen gaat. Hij is dan ook een graag geziene gast in vele clubs en op diverse festivals. Als producer boekte hij al vele successen, onder andere met zijn eigen band Flinke Namen. Met Typhoon maakte hij de classic ‘Bumaye’. Deze track wordt op dit moment door Flex & FS Green in een nieuw jasje gestoken voor het aankomende Major Lazer album. Samen met woordkunstenaar en rijmkoning Sef levert hij de perfecte ingrediënten voor een avondje verantwoord losgaan.

Joost van Bellen

Maandag 9 juni - Stage 4

20:00 - 22:00

Joost van Bellen is een fenomeen. Hij is een creatieve duizendpoot, een discodinosaurus en een kameleon die onmogelijk in één hokje te plaatsen is. Maar wie zijn dertigjarige carrière goed bestudeert ziet de algemene delers: buiten zijn liefde voor de nacht en tegendraadse culturen voelt Joost nog altijd de drang zich steeds te vernieuwen, mensen te vermaken en tegelijkertijd iets mee te geven

Stel je persoonlijke tijdschema samen

© 2014 PINKPOP - Art direction: De beeldmakerij - Site: Sascha Teschner | Hosting: ENNE Solutions