FAQ

Op deze pagina lees je alle praktische informatie over Pinkpop 2023 en krijg je antwoord op de meest veelgestelde vragen. 

Zie je jouw gewenste info of antwoord er niet tussen staan? Mail dan gerust naar info@pinkpop.nl!

Tickets

Dag-tickets

Een volledige festivaldag op Megaland!

 • Vrijdag 16 juni € 135,-
 • Zaterdag 17 juni € 135,-
 • Zondag 18 juni € 135,-

Let op! Een dag-ticket geeft géén toegang tot de Pinkpop-campings. Dit geldt ook bij een combinatie van twee of drie dag-tickets. Wil je feesten op de campings? Dan heb je een weekendticket nodig!

Je kunt maximaal 8 tickets per transactie aanschaffen. Alle ticketprijzen zijn inclusief € 10,- servicekosten per ticket.

dag-ticket(s) bestellen

Weekendtickets

Drie festivaldagen en (after)party’s op de camping!

 • Donderdag 15 t/m maandag 19 juni € 275,-

 

Een weekendticket geeft toegang tot het festivalterrein van vrijdag 16 t/m zondag 18 juni. Ook kun je hiermee vanaf donderdag 15 juni om 18:00 uur tot maandag 19 juni 12:00 uur naar camping A, B en C.

Je kunt maximaal 8 tickets per transactie aanschaffen. Alle ticketprijzen zijn inclusief € 10,- servicekosten per ticket.

weekendticket(s) bestellen

Wilhelmina Sky Deck-tickets

Tilt de Pinkpop-ervaring naar topniveau!

 • Dag-tickets Wilhelmina Sky Deck € 370,- [ZATERDAG UITVERKOCHT]
 • Weekendtickets Wilhelmina Sky Deck € 840,- [UITVERKOCHT]

Let op! Het Wilhelmina Sky Deck is alleen toegankelijk per trap. Alleen Sky Deck weekendtickets geven toegang tot de camping(s). Meer info over de arrangementen van het Sky Deck lees je hier.

Je kunt maximaal 8 tickets per transactie aanschaffen. Alle ticketprijzen zijn inclusief € 15,- servicekosten per ticket en BTW. 

Sky Deck Ticket(s) bestellen

Collector Cards

Een collector’s item voor bij de verzameling!

 • Collector Card € 7,95

Let op! De collector card geeft géén toegang tot het festivalterrein of de campings. Toegang krijg je enkel op vertoon van een geldig e-ticket. De collector card is een mooi en persoonlijk souvenir van de 52e editie van Pinkpop.

collector card bestellen

Doorverkooptickets

Ticketmaster, ons officiële en enige verkoopkanaal, heeft een nieuwe service: ‘doorverkooptickets’. Hierdoor kun je veilig en eerlijk je eigen Pinkpop ticket doorverkopen of een niet-meer-beschikbaar ticket van een andere fan overnemen.

Verkopen?

Het aanbieden van je ticket is heel makkelijk:
1. Log in bij je Ticketmasteraccount
2. Selecteer het ticket dat je wilt verkopen en klik op de ‘verkoop’ knop
3. Bepaal je verkoopprijs.

Je ticket is hierna direct beschikbaar voor andere fans!

Kopen?

Op de Pinkpop evenementpagina’s van Ticketmaster vind je onder ‘Andere opties’ de tickets die beschikbaar gesteld zijn door andere fans. Ook kun je je inschrijven op de wachtlijst. Zodra er tickets beschikbaar komen ontvang je een mail vanuit Ticketmaster. De wachtlijst-optie komt tevoorschijn wanneer je bij een regulier ticket op ‘doorgaan’ klikt.

Doorverkooptickets worden na verkoop bij de verkoper onklaar gemaakt. De koper ontvangt een nieuw ticket met een nieuwe barcode.

Kijk hier wanneer je nog vragen hebt over doorverkooptickets.

Let op: Het doorverkopen van parkeertickets is niet mogelijk, deze kun je na verkoop van je festivalticket onklaar laten maken waarop je het tegoed teruggestort krijgt.

 

Weekendticket zonder campingovernachting

Toegang tot onze reguliere campings (Camping A, B en C) zit automatisch inbegrepen bij een weekendticket. Hier hoef je uiteraard geen gebruik van te maken, je kunt ook gewoon drie dagen het festivalterrein bezoeken en ’s avonds naar huis gaan.

Ophalen Amnesty hoedje

Je kunt jouw hoedje tijdens Pinkpop ophalen bij de Amnesty International stand op het festivalterrein (op vertoon van dit ticket en je ID). Voor vragen over je bestelling neem je contact op met Amnesty International.

Kan ik een weekendticket delen?

Het is niet mogelijk om met meerdere personen gebruik te maken van één weekendticket, deze is persoonsgebonden. Je krijgt één niet overdraagbaar polsbandje voor het hele Pinkpop weekend. Hou daarnaast ook je ticket gedurende het hele weekend op zak, deze moet je namelijk altijd kunnen tonen.

Wat is de minimumleeftijd voor Pinkpop?

De minimumleeftijd om Pinkpop zonder begeleiding te mogen bezoeken is 12 jaar.

Kinderen die jonger zijn dan 12 jaar mogen alleen mee naar Pinkpop onder begeleiding en in bezit van een geldig festivalticket. Om te ontmoedigen dat ouders hun (kleine) kinderen meenemen is er geen gereduceerd tarief voor kinderen.

We raden het dan ook af om kleine kinderen mee te nemen naar een evenement dat zo massaal bezocht wordt.

Is er ook fysieke kaartverkoop?

Nee, de kaartverkoop van Pinkpop 2023 verloopt volledig online. Er zijn dus geen fysieke verkoopadressen.

Maakt de naam op het ticket uit?

Op jouw festivalticket(s) staat de naam van degene die de tickets gekocht heeft. Dit is geen enkel probleem bij het betreden van het festivalterrein. Je hoeft dus niet samen met deze persoon naar binnen te komen of de naam te wijzigen als deze persoon niet (meer) mee kan.

Hoe kan ik mijn festivalbandje ophalen?

Voor ALLE weekendbezoekers geldt: polsbandje + ticket = entree.
Als weekendbezoeker moet je alle drie de festivaldagen bij binnenkomst van het festivalterrein (hetzelfde geldt voor de campings) je polsbandje + entreeticket kunnen laten zien. Houd je entreeticket dus ook na ontvangst van je polsbandje op zak!

LET OP!

 • Polsbandjes zijn persoonsgebonden en dus niet over te dragen of te delen met iemand anders. Je kunt bijvoorbeeld niet zelf op vrijdag komen, je polsbandje halen en op zaterdag en zondag iemand anders met datzelfde polsbandje naar binnen laten gaan.
 • Bij verlies van je polsbandje en/of entreeticket moet een nieuw entreeticket worden gekocht. Dit kan alleen zolang de voorraad strekt.
 • Eenmaal gekochte tickets worden niet meer teruggenomen.

 

Voor dagbezoekers geldt: ticket = entree.
Je ontvangt dus geen polsbandje! Tijdens het festival mag je van het festivalterrein af, maar vergeet niet om je ticket uit te scannen! Scan je jouw ticket niet uit, dan kom je het festivalterrein niet meer op.

Bezoekers met een (niet zichtbare) beperking

Toegankelijkheid mindervaliden

We hebben een nauwe samenwerking met INTER (de organisatie voor toegankelijke evenementen) waarmee we samen proberen om het festival zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Wil je gebruik maken van de mindervalide faciliteiten op ons festivalterrein, camping A of de mindervalide parkeerplaatsen? Vul dan – na aanschaffen van een Pinkpop-ticket – het online aanvraagformulier hier in.

Let op! Er zijn geen speciale festivaltickets voor bezoekers met een beperking verkrijgbaar. Er worden ook geen kortingen gegeven aan personen met een beperking of aan een begeleider. Iedereen betaalt dezelfde prijs.

Koop géén los parkeerticket. Jouw aanvraag bij INTER wordt namelijk vrij snel bekeken en als deze goedgekeurd wordt, dan ontvang je een mindervalide parkeerticket via hun. Mocht je aanvraag afgewezen worden, kun je hierna nog altijd een gewoon parkeerticket kopen.

MIVA-parking en Kiss & Ride

Er wordt zo dicht mogelijk bij de ingang van het festivalterrein en Camping A een parkeerplaats voor mindervaliden ingericht. Toegang hiervoor vraag je aan via INTER. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met je aanvraag!

Faciliteiten aanvragen om jou te helpen optimaal van Pinkpop te genieten doe je via het aanvraagformulier van INTER.

MIVA-faciliteiten op het terrein

Ingang festivalterrein
Er is een aparte, meer toegankelijke en minder drukke ingang voor mensen met een beperking. Hier mag je samen met één begeleider gebruik van maken. Blindengeleide- en assistentiehonden worden op zowel het festivalterrein als op de camping toegelaten.

Verhoogde platformen
Bij de podia staat een platform waar rolstoelgebruikers, mensen met krukken, mensen met autismespectrumstoornissen, etc. (plus één begeleider) kunnen genieten van hun favoriete acts. Het platform is vanzelfsprekend op de eerste plaats bestemd voor mensen met een beperking. Als het te druk wordt op het platform zullen Inter-assistenten de begeleiders dan ook vragen het platform te verlaten.

Aangepaste toiletten
Er staan enkele aangepaste toiletten verspreid over het festivalterrein. Er zijn Inter-assistenten aanwezig op het festivalterrein (o.a. bij de rolstoelpodia). Zij helpen een handje waar nodig: een toiletbezoek, eten of drinken of een probleem met jouw rolstoel.

Faciliteiten aanvragen om jou te helpen optimaal van Pinkpop te genieten doe je via het aanvraagformulier van INTER.

Mag ik om medische redenen eigen eten meenemen?

Is het voor jou noodzakelijk speciale voeding of medicatie mee te nemen? Dan is het niet nodig vooraf een bewijs te krijgen of een formulier in te vullen. Je neemt op de festivaldag zelf een geldige medische verklaring (én geldig Pinkpop-ticket) mee naar de mindervalide ingang waar INTER een check uit zal voeren. Enkel personen met een verklaring kunnen gebruik maken van deze ingang. Vrienden en familie kunnen gebruik maken van de reguliere ingang!

Mag mijn rollator/scootmobiel het terrein op?

Scootmobielen en rollators zijn niet toegestaan op het festivalterrein zonder medische noodzaak en toestemming vooraf.

Faciliteiten aanvragen om jou te helpen optimaal van Pinkpop te genieten doe je via het aanvraagformulier van INTER.

Parkeren

Park & Walk

De ideale optie voor campingbezoekers! 

 • [UITVERKOCHT] P3 € 44,80 (volledig weekend, nabij Camping A en B)
 • P5  € 39,20 (volledig weekend, naast Camping C, nabij Camping B, 20 minuten lopen naar Camping A)

Gemakkelijk en dichtbij parkeren, je loopt binnen max. 15 minuutjes naar de campings of het festivalterrein.

Let op! De parkeertickets voor P3 en P5 kun je enkel aanschaffen wanneer je jouw ticket(s) voor Pinkpop koopt. Je kunt de parkeertickets dan aanklikken in de upsell.

De parkeerplaatsen zijn op eigen risico. Prijzen zijn inclusief servicekosten.

Park & Bike

Geen zin om te lopen of met de pendelbus te gaan? Kies dan Park & Bike!

 • Parkeren & eigen fiets € 20,00
 • Parken & fiets huren € 12,50
 • Parkeren & E-fiets huren € 25,00

Let op! Je kunt een eigen fiets meenemen óf vooraf een fiets huren via MOBIAN. Deze kun je vervolgens ter plekke ophalen.

Park & Bike 16-06 bestellen

Park & Bike 17-06 bestellen

Park & Bike 18-06 bestellen

 

 

Park & Shuttle

De ideale optie voor dagbezoekers!

 • P6 € 22,40 (dagkaart)
 • P7  € 22,40 (dagkaart, verkoop start bij uitverkopen P6)

Gemakkelijk op afstand parkeren en vanuit daar shuttle-vervoer van en naar het festivalterrein. Hou rekening met een totale reistijd van max. 40 minuutjes van jouw auto tot op het festivalterrein.

Let op! De parkeertickets voor P6 en P7 kun je enkel aanschaffen wanneer je jouw ticket(s) voor Pinkpop koopt. Je kunt de parkeertickets dan aanklikken in de upsell.

De parkeerplaatsen zijn op eigen risico. Prijzen zijn inclusief servicekosten.

Q-Park Heerlen

Comfortabel reizen op eigen gelegenheid en met je eigen auto!

Samen met Q-park bieden we de mogelijkheid om een parkeerplaats te reserveren in een Q-Park parkeergarage in buurgemeente Heerlen. Vanaf de door jou gekozen parkeergarage loop je naar station Heerlen waar acht keer per uur een trein vertrekt die je binnen 4 minuten naar station Landgraaf brengt. Vanaf station Landgraaf loop je in ongeveer 20 minuten naar het festivalterrein.

Q-Park ticket bestellen

 

Elektrisch voertuig

In 2023 bieden wij geen faciliteiten aan voor het opladen van elektrische auto’s.

Vergeten een parkeerticket te kopen, wat nu?

Je kunt een parkeerticket enkel als upsell-item kopen in het betaalproces van het aanschaffen van je festivalticket(s) voor Pinkpop. Mocht je dit vergeten zijn, mail dan even naar info@pinkpop.nl.

Parkeerticket nodig bij verblijf op Glampink?

Als jij een ticket hebt voor een Glampink-accommodatie heb je géén los parkeerticket nodig. Bij de Glampink zit namelijk een parkeerticket voor de speciale Glampink-parkeerplaats (direct naast de Glampink) inbegrepen!

Let op: Deze dien je wel direct bij aankoop van jouw Glampink-accommodatie aan te klikken. Ben je dit vergeten? Mail dan even naar info@pinkpop.nl

Mag ik als inzittende mee met de shuttlebus?

Één parkeerticket (P6 of P7) staat garant voor één voertuig. Het aantal inzittenden van dat voertuig mag gewoon mee met de shuttlebus richting het festivalterrein. Je hebt dus enkel een parkeerticket nodig voor het voertuig waarmee je komt.

Slapen in eigen voertuig?

Het is niet toegestaan om te overnachten op een van onze parkeerplaatsen. Deze zijn ingericht om te parkeren en niet om te overnachten.

navigeren naar parkeerplaats?

Ten tijde van het festival zijn alle toegangswegen afgezet, dus heeft een adres of routebeschrijving naar een van onze parkeerplaatsen geen zin. Je kunt het beste navigeren naar Pinkpop en vanaf het moment dat je in de buurt komt de gele borden naar jouw parkeerplaats volgen, deze wijzen je vanzelf de snelste route daarheen.

Reizen van en naar Landgraaf

Met de fiets

Kom je uit de buurt? Pak dan de fiets! Fietsen is gezond, beter voor het milieu, je hebt geen last van files én je parkeert gratis voor de deur in de fietsenstalling nabij de hoofdingang. Er zijn zowel bewaakte als onbewaakte fietsenstallingen rondom de hoofdingang.

Met de bus

Geen zin in gesleep met bagage, overvolle treinstations of drukke parkeerplaatsen? Kom dan met een georganiseerde busreis naar Pinkpop 2023! We bieden weekend- en dagtickets aan met veel verschillende opstapplekken door heel Nederland.

Ben je met een groep van meer dan 10 personen vraag dan je eigen vertrekpunt aan! Stuur een mailtje naar klantenservice@onthemove-online.nl, zij bekijken dan of dit punt toegevoegd kan worden aan de route.

Meer info en tickets vind je hier.

Met de trein

Pinkpop is goed bereikbaar per trein; elk jaar rijden er weer (extra) treinen van en naar Landgraaf. Er zijn bij NS verschillende Pinkpop-treinkaartjes beschikbaar:

Alle informatie over (het boeken van) deze tickets lees je hier.

Voorkom lange wachtrijen bij het in- en uitchecken!
We adviseren je om vooraf een e-ticket te kopen. Hierdoor hoef je op station Heerlen niet in- en uit te checken bij NS en Arriva. Op deze manier kunnen de treinen sneller door en ben jij sneller op Pinkpop! Als eindbestemming vul je dan Station Landgraaf in. Met je Ov-chipkaart reizen kán. Maar let op dat je op Station Heerlen dan wél in- en uitcheckt bij NS en Arriva.

Plan je reis vooraf
Check voor vertrek de reisplanners van de NS via www.ns.nl en van Arriva in de glimble app of www.9292.nl voor een actueel reisadvies en het aankopen van een e-ticket.

Laatste treinen na Pinkpop:

 • 00:39 uur Heerlen – Utrecht Centraal
 • 00:59 uur Heerlen – Utrecht Centraal
 • 01:19 uur Heerlen – Utrecht Centraal

Let op: gok niet op de allerlaatste trein, deze kan erg druk zijn!

Met de taxi

Er staan na afloop van de festivaldagen taxi’s op hiervoor aangewezen plaatsen. Let wel op: dit is een beperkt aantal taxi’s ten opzichte van het aantal bezoekers. Wil je dus zeker zijn van een taxi, kun je het beste vroeg klaarstaan.

Afzetten en ophalen met de auto

LET OP, zet in alle gevallen je navigatie uit en volg de gele borden ter plekke!

Niet kamperen
Op loopafstand van het festivalterrein, bij Kaldeborn op de Kerkraderweg in Heerlen, wordt een KISS & RIDE plek ingericht voor dag- en weekendbezoekers die niet blijven overnachten op een Pinkpop-camping. Deze is bedoeld als brenglocatie voor bestuurders die bezoekers op deze manier zo dicht mogelijk bij het festivalterrein kunnen afzetten of ophalen en is 24/7 bereikbaar.

Vanaf de KISS & RIDE plek volg je lopend de gele borden naar het festivalterrein en terug. De looptijd is ongeveer 20 minuten.

Wel kamperen
Naast Camping B wordt er een KISS & RIDE ingericht voor camping bezoekers. Deze is bereikbaar vanaf donderdagavond.

Touringcar Retourtickets

Reis met een touringcar van en naar Pinkpop!

 • Heen- en terugreizen per dag of weekend
 • Vanaf € 21,- per retour

 

touringcar ticket(s) bestellen

Tot hoe laat treinen uit Landgraaf?

De laatste treinen na Pinkpop gaan als volgt:

 • 00:39 uur Heerlen – Utrecht Centraal
 • 00:59 uur Heerlen – Utrecht Centraal
 • 01:19 uur Heerlen – Utrecht Centraal

Let op: gok niet op de allerlaatste trein, deze kan erg druk zijn!

Campings

Kamperen op Pinkpop

Tijdens Pinkpop kun je van donderdag 15 juni tot maandag 19 juni overnachten op één van onze vier officiële campings: Camping A, Camping B, Camping C óf de Glampink!

Let op! De accommodaties van de Glampink en FestiTent zijn exclusief Pinkpop weekendticket, je moet daar nog een los festivalticket bij kopen (dat doe je hier!).

Reguliere campings

Dompel je onder in het Limburgse landschap! 

De reguliere campings (A, B en C) zijn te bezoeken met een weekendticket (en polsbandje). Met een dagticket kun je géén gebruik maken van de festivalcampings, ook niet als je een combinatie van 2 of 3 dag-tickets hebt.

Glampink tickets

Luxe, gezellige en rustige accommodaties!

 • 2-, 4- en 5-persoons luxe accommodaties
 • Van € 150 tot € 439,50 per persoon per weekend

Let op! Een Glampink ticket geeft géén toegang tot het festivalterrein. Om toegang te krijgen tot het terrein heb je een geldig e-ticket nodig.

Alle Glampink accommodaties

Festitent op Camping B

Huur een kant-en-klare tent! 

 • [UITVERKOCHT] 1-, 2- en 4-persoonstenten
 • Vanaf € 13,75 per persoon per nacht

Let op! De kant-en-klare tenten van FestiTent zijn opgebouwd op Camping B. Toegang tot Camping B krijg je alleen op vertoon van een geldig weekendticket.

ALLE (FESTI)TENTEN

Kluisjes op de camping

Kluisjes op Camping A, B en C kun je enkel ter plekke reserveren voor € 15,- (gehele weekend, excl. € 0,75 servicekosten) via een QR-code.

Keep on rocking in a green world

Dit jaar zijn we – nog meer dan ooit – bezig met het organiseren van een zo duurzaam mogelijk festival. Mede dankzij het duurzaamheidsbeleid dat MOJO introduceerde, gaan we samen met jou proberen om ons festival de komende jaren met nog net iets meer liefde voor natuur, dier en mens te organiseren.

Wat doen wij al?
Backstage zijn de scooters massaal ingeruild voor fietsen en de plastic flesjes voor herbruikbare flessen. Alle afvalstromen worden gescheiden en ons (decoratie)materiaal wordt zoveel- en lang mogelijk hergebruikt.

Circulair is the way to go!
Is er iets kapot of achtergelaten door bezoekers en niet meer bruikbaar voor het festival? Dan zoeken we een nieuwe eigenaar! Zo worden onze banners omgetoverd tot tassen en accessoires door leer-en werkbedrijf Philadelphia en brengen wij al het achtergebleven materiaal en voedsel van de campings naar lokale kringlopen en voedselbanken.

Cup to Cup-systeem
Met de introductie van ons Cup to Cup-systeem spelen we alvast in op het vanaf 2024 wettelijk verbod op wegwerpbekers. Zo kunnen wij een nieuwe afvalstroom creëren die we duurzaam kunnen recyclen en niet bij het zwerfval belandt. Voor jou ligt het festivalterrein er weer een stukje schoner bij!

Weg met dat afval!
Door onze samenwerking met WML kunnen we gratis water aanbieden dat schoon, lokaal, transport- en verpakkingsvrij is! Daarnaast kun je nog steeds één consumptiemunt ontvangen per 25 ingeleverde draagtrays. Je kunt deze inleveren bij de Recycle Zones op het terrein (te vinden via de plattegrond).

Help ons mee en ontvang een souvenir!
Bij aankomst op onze campings ontvang je van ons een Pinkpop-restafval zak. Verzamel hier gedurende het festivalweekend jullie afval in zodat het niet rondzwerft en de camping er schoner bij ligt. Als blijk van dank voor het opgeruimde kampeerterrein ontvang je per ingeleverde restafval een uniek Pinkpop-souvenir van ons.

Je kunt de spullen die je niet meer gebruikt of mee naar huis wilt nemen inleveren bij onze recepties. Wij dragen deze spullen na afloop over aan de voedselbank Limburg Zuid zodat dit weer hergebruikt kan worden. Slaapzakken brengen we naar Sheltersuit, waar zij dit materiaal recyclen tot winterjassen en nieuwe slaapzakken voor mensen in nood die dagelijks vechten tegen de kou. Laat je tent echter niet staan! Deze is namelijk niet goed te recyclen en eindigt vaak op een stortplaats. Gewoon weer inpakken en opnieuw gebruiken dus!

Kan ik met een dag-ticket de camping(s) bezoeken?

Nee, want een dag-ticket geeft namelijk geen toegang tot de Pinkpop campings (ook niet met een combinatie van twee of drie dagtickets). Dit betekent dus ook dat het niet mogelijk is om met een dag-ticket te overnachten op één van de Pinkpop-campings.

Is er een camper of caravan camping?

Nee! Pinkpop is een tentenfestival. Auto’s, campers, caravans en vouwwagens, worden niet op de festivalcampings toegelaten. Wellicht kun je met jouw huisje op wielen wel terecht op camping ‘De Watertoren‘ in Landgraaf!

Festivalterrein

Festivalterrein

In 2023 vindt Pinkpop voor de 34e keer plaats op het vertrouwde festivalterrein Megaland in Landgraaf, gelegen aan de Hofstraat 13-15, 6372 XC Landgraaf.

(Consumptie)munten

Op het festivalterrein en de campings betaal je met Pinkpop-munten (merchandise uitgezonderd, dat kan ook met cash of PIN!). De Pinkpop-munten koop je bij de muntenautomaten en kassa’s. Hier kun je betalen met Maestro, Vpay, Mastercard, VISA en cash. De munten zijn niet voorafgaand aan het festival verkrijgbaar.

Het is tevens mogelijk om niet gebruikte munten terug in te leveren. Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je bij de muntenkassa’s bij de ingang tussen 21:00 en 00:00 uur overgebleven munten terug inleveren. Let op! Dit kan alleen op deze locatie, alleen op de festivaldagen en niet op de campings.

Kluisjes

Bestel alvast een kluisje op het festivalterrein!

 • € 7,- per dag (excl. € 0,75 servicekosten)
 • € 15,- voor het gehele weekend (excl. € 0,75 servicekosten)

Na het plaatsen van een bestelling krijg je een bevestigingsmail. Op de ochtend van jouw gekozen dag(en) of weekend krijg je om 08:00 uur de unieke codes van jouw kluisje via de mail.

kluisje(s) bestellen

Infobalies

Bij de Pinkpop-infobalies kun je terecht voor alle informatie rondom het festival: het programma, de weersverwachtingen, informatie over locaties, podia, voorzieningen en openbaar vervoer. Voor vragen, problemen, klachten, complimenten, tips, en gouden ideeën zit je hier ook meteen goed!

Gevonden voorwerpen kun je bij de infobalies afgeven en/of ophalen.

Wel/niet toegestaan op het festivalterrein

Ja, wel toegestaan:

 • Kleine tassen en kleine rugzakken (max. A4-formaat 30 x 21 x 10 cm);
 • Plaid of deken om op te zitten (geen plastic zeilen);
 • Poncho’s;
 • Powerbank, max. telefoonformaat, voor eigen gebruik;
 • Simpele (digitale) fototoestellen zonder verwisselbare lens;
 • Vlaggenstokken (max. 2 cm dik en 2 m lang);
 • Lege opvouwbare waterzakjes (max. 400 ml). Let op, camelbags of andere waterhouders zoals bv. een plastic/aluminium/glazen flesje zijn niet toegestaan!
 • Zonnebrand (max. 200 ml. Factor 30+ is aan te raden);

Nee, niet toegestaan:

 • Bellenblaas;
 • Campingartikelen (zoals hamers en tentstokken);
 • Camelbags / rugzak met drinkzak;
 • Drank en eten in welke verpakking dan ook;
 • Drugs;
 • Flyers, stickers en ander promotiemateriaal;
 • Gaspatronen;
 • Geestverruimende middelen (waaronder o.a. lachgaspatronen);
 • Giftige, brandbare of explosieve materialen;
 • Glas, blik en plastic flessen;
 • Glow sticks, ‘fairy lights’, laserpennen en ander licht met gebundelde straal;
 • LED foamsticks;
 • Rugzakken;
 • (Huis)dieren;
 • Kinderwagens en (inklapbare) buggy’s;
 • Krukjes, klapstoelen en opstapjes;
 • Luchtkussens en andere opblaasbare voorwerpen en meubels zoals poefjes e.d. (incl. lamzac);
 • Markers (dikke onuitwisbare viltstift);
 • Naalden;
 • Navullingen van e-sigaretten;
 • Onbemande luchtvaartuigen (z.g. UAV en drones);
 • Paraplu’s, parasols en (party)tenten;
 • Plastic (bouw)zeil;
 • Professionele apparatuur, zoals foto-, audio-, beeld-, en andere opnameapparatuur is niet toegestaan. Door de organisatie worden alle camera’s met verwisselbare lenzen gezien als professioneel en zijn dus niet toegestaan. Ook action-camera’s waaronder GoPro’s zijn niet toegestaan;
 • Provocerende of gezicht bedekkende kleding;
 • Scootmobielen (enkel met medische noodzaak en toestemming vooraf via INTER);
 • Selfiesticks;
 • Skates, fietsen, steps, skateboarden;
 • Solar chargers;
 • Spandoeken;
 • Spuitbussen (m.u.v. deo en parfum);
 • Toeters, gashoorns en andere hinderlijke geluidsmakers;
 • Voetbalshirts en overige clubkleuren (motorclubs, etc.);
 • Vuurwerk, flares en confetti shooters;
 • Wandelstokken (m.u.v. medische krukken);
 • Wapens, kettingen (m.u.v. kettingen aan broeken of sieraden) of andere voorwerpen die als wapen kunnen worden gebruikt of de orde kunnen verstoren;
 • Waterpijpen;
 • en overige gevaarlijke voorwerpen.

Let op! Bij twijfelgevallen beslist de leidinggevende van de security bij de ingang

Huisregels

 • De minimumleeftijd om zonder begeleiding van een meerderjarig persoon het festivalterrein op te gaan is 12 jaar. Dit geldt ook voor de Pinkpop campings.
 • Je moet jezelf tijdens het festival te allen tijde kunnen legitimeren volgens de Nederlandse identificatieplicht. Dat kan met een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart.
 • Je kunt aan de ingang worden gefouilleerd. Weiger je dit, dan kan de toegang geweigerd worden zonder teruggave van entreegelden.
 • Als bezoeker dien je je te houden aan de beslissingen van security wat betreft (het binnen brengen van) materialen, etenswaar en apparatuur. Hierover wordt geen discussie gevoerd ter plekke en/of achteraf.
 • De politie is op het festival aanwezig om te controleren op het illegaal verhandelen van producten, vooral de handel in drugs. Wanneer je je niet aan de regels houdt kun je van het festival worden verwijderd.
 • Op Pinkpop ontkomen we al jaren niet meer aan cameratoezicht op het festival. De camera’s hangen er alleen maar om de veiligheid van het publiek te waarborgen want helaas lopen er óók op Pinkpop zakkenrollers rond.
  Er worden tijdens het evenement beeld- en/of geluidsopnames gemaakt door (of in opdracht van) artiesten en de organisatie. Met het aankopen van je ticket ga je er automatisch mee akkoord dat deze beelden gebruikt mogen worden voor promotiedoeleinden door de organisatie, de artiesten en hun partners of sponsors. Kom je in die opnamen voor dan kun je geen aanspraak maken op enige vergoeding.
 • Als er bij de ingangscontrole niet toegestane voorwerpen worden aangetroffen, ben je zelf verantwoordelijk om deze voorwerpen buiten het festivalterrein op te slaan of weg te gooien. Er is geen inbeslagname waar voorwerpen tijdelijk kunnen worden opgeslagen. Als het gaat om wettelijk verboden voorwerpen, dan worden die wel in beslag genomen. In beslag genomen of weggegooide voorwerpen worden niet aan de bezoeker geretourneerd.
 • Crowdsurfen is verboden. Bij Pinkpop vinden we jouw veiligheid op het festival van het grootste belang. Sinds jaren is in overleg met andere Europese festivals crowdsurfen verboden.
 • Alle illegale verkoop van bijvoorbeeld t-shirts, souvenirs en eten en drinken aan derden is verboden.
 • Op en rond het festivalterrein, net als op de campings en de openbare weg is het verboden om promotiemateriaal zoals flyers, posters, banners en stickers te verspreiden. Ook is het verboden om te samplen.
 • Vuurtje stoken is ten strengste verboden. Je brengt jezelf en andere festivalbezoekers in gevaar. Verwijdering van het terrein is het gevolg.
 • Bezoekers onder de 18 jaar is niet toegestaan alcohol te kopen en/of te consumeren. Bezoekers van 18 jaar en ouder wordt verboden alcohol aan bezoekers jonger dan 18 jaar door te geven. Je krijgt eerst een waarschuwing, bij een tweede overtreding volgt direct verwijdering van het terrein. Op verzoek van Pinkpop personeel, security of andere bevoegden moet je te allen tijde een ID-bewijs kunnen tonen waarmee je leeftijd kan worden vastgesteld.
  18+ bandje: lijk je jonger dan 25 jaar, dan wordt om je legitimatiebewijs gevraagd, blijk je daaruit dat je 18 jaar of ouder bent dan kun je een 18+ bandje krijgen bij de bars en infobalie op het festivalterrein en de supermarkt en bars op de Pinkpop campings.
 • Roken op Pinkpop is alleen toegestaan in de openlucht. In gebouwen, tenten en/of onder overkappingen mag niet worden gerookt. Bezoekers jonger dan 18 jaar kunnen op Pinkpop geen tabak kopen.
 • Bezoekers gaan met het kopen van een ticket automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden toegangsbewijzen.
 • Bezoekers dienen zich te houden aan de regels zoals die zijn vermeld op deze website.
 • Wijzigingen (inclusief tijden en programma) voorbehouden.

Drank en drugs

 • Het is voor bezoekers van Pinkpop onder de 18 jaar verboden om alcohol te kopen en/of te consumeren. Daarnaast is het voor bezoekers van 18 jaar en ouder niet toegestaan om alcohol te geven aan bezoekers onder de 18 jaar. Sterke drank is voor iedereen verboden. Na een eerste waarschuwing volgt bij een tweede overtreding verwijdering van het festivalterrein. Op verzoek van Pinkpop-personeel, security of andere bevoegden dien je een ID-bewijs te kunnen tonen om je leeftijd vast te stellen. Lijk je jonger dan 25 jaar, dan wordt om je legitimatiebewijs gevraagd. Je kunt, indien je 18 jaar of ouder bent, een 18+ bandje krijgen bij de Recepties op de campings of bij de infobalie en dranktenten op het festivalterrein.
 • Roken is alleen toegestaan in de openlucht en niet in gebouwen, tenten of onder overkappingen. Bezoekers jonger dan 18 jaar kunnen op Pinkpop geen tabak kopen.
 • Het is volgens de Nederlandse wet verboden om drugs bij je te hebben of te verhandelen. De politie hanteert een zero tolerance-beleid, wat inhoudt dat drugs op Pinkpop ten strengste zijn verboden en er gevolgen zullen zijn bij het op zak hebben of het gebruik ervan. Politie en organisatie kunnen de bagage hierop doorzoeken en mensen fouilleren.
 • Koop geen drugs, gebruik geen drugs, rook niet en drink matig, zodat je meer kans maakt om Pinkpop 2024 (de 53e editie!) en volgende jaren te halen.

Eten en drinken op het festivalterrein

Je eigen eten en/of drinken mag niet mee het festivalterrein op, er is voldoende gevarieerd en lekker eten en drinken te krijgen! De kwaliteit van het eten op Pinkpop is enorm hoog en het assortiment groeit elk jaar weer. Naast de lekkerste frietjes, snacks, kebab, pizza en ander festival eten op het hoofdterrein vind je bij de foodtrucks veel exotische gerechten en een ruime keuze aan biologische, glutenvrije, vegetarische en veganistische exotische catering, allemaal liefdevol bereid door authentieke cateraars.

 • Is het voor jou noodzakelijk speciale voeding of medicatie mee te nemen? Dan is het niet nodig vooraf een bewijs te krijgen of een formulier in te vullen. Je neemt op de festivaldag zelf een geldige medische verklaring (én geldig Pinkpop-ticket) mee naar de mindervalide ingang waar INTER een check uit zal voeren. Enkel personen met een verklaring kunnen gebruik maken van deze ingang. Vrienden en familie kunnen gebruik maken van de reguliere ingang!
 • WML (Waterleiding Maatschappij Limburg) deelt weer gratis water uit! Zij zijn op het festivalterrein aanwezig (zie plattegronden voor de exacte locaties). Dit jaar zijn er bij de WML-stands geen bekers meer verkrijgbaar, maar zijn er opvouwbare Pinkpop-waterzakjes te krijgen. Erg praktisch om water bij je te kunnen dragen en toch je handen vrij te hebben, navulbaar, en het is ook nog eens een leuk souvenir. De prijs van deze waterzakjes kosten wordt later bekendgemaakt, en ze zijn verkrijgbaar bij de WML-stands. Heb je een eigen zakje, of wil je jouw bekertje van de bar hergebruiken, dan vullen ze deze ook graag met Limburgs drinkwater!
 • Bezoekers onder de 18 jaar is niet toegestaan alcohol te kopen en/of te consumeren. Bezoekers van 18 jaar en ouder wordt verboden alcohol aan bezoekers jonger dan 18 jaar door te geven. Je krijgt eerst een waarschuwing, bij een tweede overtreding volgt direct verwijdering van het terrein. Op verzoek van Pinkpop personeel, security of andere bevoegden moet je te allen tijde een ID-bewijs kunnen tonen waarmee je leeftijd kan worden vastgesteld.
 • 18+ bandje: lijk je jonger dan 25 jaar, dan wordt om je legitimatiebewijs gevraagd, blijk je daaruit dat je 18 jaar of ouder bent, dan kun je een 18+ bandje krijgen bij de bars en infobalie op het festivalterrein en de supermarkt en bars op de Pinkpop-campings.
 • Nog geen 18 en toch zin in een biertje of cocktail? Er zijn alcoholvrije varianten van deze twee op het festivalterrein te krijgen! Sterke drank hoort niet bij Pinkpop en is dan ook voor niemand toegestaan.

Keep on rocking in a green world

Dit jaar zijn we – nog meer dan ooit – bezig met het organiseren van een zo duurzaam mogelijk festival. Mede dankzij het duurzaamheidsbeleid dat MOJO introduceerde, gaan we samen met jou proberen om ons festival de komende jaren met nog net iets meer liefde voor natuur, dier en mens te organiseren.

Wat doen wij al?
Backstage zijn de scooters massaal ingeruild voor fietsen en de plastic flesjes voor herbruikbare flessen. Alle afvalstromen worden gescheiden en ons (decoratie)materiaal wordt zoveel- en lang mogelijk hergebruikt.

Circulair is the way to go!
Is er iets kapot of achtergelaten door bezoekers en niet meer bruikbaar voor het festival? Dan zoeken we een nieuwe eigenaar! Zo worden onze banners omgetoverd tot tassen en accessoires door leer-en werkbedrijf Philadelphia en brengen wij al het achtergebleven materiaal en voedsel van de campings naar lokale kringlopen en voedselbanken.

Cup to Cup-systeem
Met de introductie van ons Cup to Cup-systeem spelen we alvast in op het vanaf 2024 wettelijk verbod op wegwerpbekers. Zo kunnen wij een nieuwe afvalstroom creëren die we duurzaam kunnen recyclen en niet bij het zwerfval belandt. Voor jou ligt het festivalterrein er weer een stukje schoner bij!

Weg met dat afval!
Door onze samenwerking met WML kunnen we gratis water aanbieden dat schoon, lokaal, transport- en verpakkingsvrij is! Daarnaast kun je nog steeds één consumptiemunt ontvangen per 25 ingeleverde draagtrays. Je kunt deze inleveren bij de Recycle Zones op het terrein (te vinden via de plattegrond).

Help ons mee en ontvang een souvenir!
Bij aankomst op onze campings ontvang je van ons een Pinkpop-restafval zak. Verzamel hier gedurende het festivalweekend jullie afval in zodat het niet rondzwerft en de camping er schoner bij ligt. Als blijk van dank voor het opgeruimde kampeerterrein ontvang je per ingeleverde restafval een uniek Pinkpop-souvenir van ons.

Je kunt de spullen die je niet meer gebruikt of mee naar huis wilt nemen inleveren bij onze recepties. Wij dragen deze spullen na afloop over aan de voedselbank Limburg Zuid zodat dit weer hergebruikt kan worden. Slaapzakken brengen we naar Sheltersuit, waar zij dit materiaal recyclen tot winterjassen en nieuwe slaapzakken voor mensen in nood die dagelijks vechten tegen de kou. Laat je tent echter niet staan! Deze is namelijk niet goed te recyclen en eindigt vaak op een stortplaats. Gewoon weer inpakken en opnieuw gebruiken dus!

Algemene voorwaarden

Goed om te weten:

 • Indien een toegangsbewijs is gekocht voor Pinkpop en/of het evenemententerrein wordt betreden, dan zijn de Algemene Voorwaarden Toegangsbewijzen Festivals Limburg B.V. van toepassing
 • Tijdens Pinkpop kunnen foto’s of filmopnames gemaakt worden ten behoeve van reportages, websites, promotiedoeleinden en dergelijke. Met het betreden van het festivalterrein geeft de bezoeker toestemming aan Pinkpop te fotograferen en filmen en de opnames te gebruiken voor promotionele doeleinden. Kom je in die opnamen voor dan kun je geen aanspraak maken op enige vergoeding. Voor (meer) informatie over de wijze waarop de organisatie persoonsgegevens verwerkt, wordt verwezen naar de privacy policy van Festivals Limburg B.V.
 • Op Pinkpop ontkomen we al jaren niet meer aan cameratoezicht op het festival. Ten behoeve van de veiligheid van bezoekers en personeel vindt er op en rondom het evenemententerrein cameratoezicht plaats. Dit toezicht vindt plaats met inachtneming van de bepalingen in de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Voor (meer) informatie over de wijze waarop de organisatie persoonsgegevens verwerkt, wordt verwezen naar de privacy policy van Festivals Limburg B.V.

Wanneer is het festivalterrein geopend?

Het festivalterrein gaat elke dag om 11:00 uur open en sluit om 00:00 uur. Het programma begint iedere dag rond 12:00 uur. Uiteraard zijn deze tijden onder voorbehoud van wijzigingen.

Is er een kolfruimte aanwezig?

Speciaal voor alle moeders is er een kolfruimte ingericht bij onze EHBO. In deze ruimte is het tevens ook mogelijk om moedermelk te bewaren in een koelkast.

Ik moet medicijnen meenemen, wat nu?

Is het voor jou noodzakelijk speciale voeding of medicatie mee te nemen? Dan is het niet nodig vooraf een bewijs te krijgen of een formulier in te vullen. Je neemt op de festivaldag zelf een geldige medische verklaring (én geldig Pinkpop-ticket) mee naar de mindervalide ingang waar INTER een check uit zal voeren. Enkel personen met een verklaring kunnen gebruik maken van deze ingang. Vrienden en familie kunnen gebruik maken van de reguliere ingang!

Werken op Pinkpop

Werken op Pinkpop

We werken bij Pinkpop nauw samen met lokale verenigingen, cateraars en vrijwilligers. Daarnaast kunnen freelancers zich via Festivalbanen aanmelden om te werken op ons festival. Mocht je geïnteresseerd zijn in een andere samenwerking, mail dan gerust naar info@pinkpop.nl

Vrijwilliger worden

We krijgen elke editie hulp van duizenden vrijwilligers. De inschrijvingen voor 2023 zijn reeds gesloten.

Cateraar aanmelden

Ben je geïnteresseerd om met jouw foodtruck op de Kalm Aan Laan of Pinkpop te staan? Stuur dan een mail naar info@pinkpop.nl!

Samenwerking met Festivalbanen

We hebben een samenwerking met Festivalbanen voor (tijdelijk) werk op ons festival. Op hun website vind je een overzicht van de leukste en interessantste banen in o.a. productie, crowd management, licht en geluid, sanitair, stroomvoorziening en nog véél meer!

Verenigingen aanmelden

Ons barpersoneel bestaat voor een groot gedeelte uit leden van lokale verenigingen waarmee we nauw samenwerken. Wil jij jouw vereniging opgeven? Mail dan naar info@pinkpop.nl

Goed om te weten voor je jouw vereniging aanmeldt:

 • Per vereniging hebben we minimaal 25 leden nodig die willen helpen
 • Het is wenselijk dat er ervaren tappers binnen jullie vereniging meehelpen
 • De vereniging moet geregistreerd staat bij de Kamer van Koophandel (t.b.v. de vergoeding)

Stage lopen bij Pinkpop

Op dit moment zijn we niet op zoek naar stagiair(e)s. Uiteraard mag je altijd jouw CV en motivatie naar ons opsturen.

Kaarten van 2020 en 2021 behouden

Kaarthouders verplaatste 51e editie

Bezoekers die hun ticket(s) hebben behouden tijdens de verplaatsing van de 51e editie hebben recht op voorrang. Zij krijgen in 2023, 2024 en 2025 toegang tot de pre-sale van Pinkpop.

Toegang tot pre-sale

Bezoekers die in 2020 en 2021 hun kaarten hebben gehouden voor de verplaatste 51e editie van Pinkpop krijgen in 2023, 2024 en 2025 toegang tot de pre-sale van Pinkpop.

De pre-sale voor de 52e editie van Pinkpop heeft al plaatsgevonden. Heb jij de pre-sale gemist? Volgend jaar kun je weer gebruikmaken van de pre-sale als je voldoet aan bovenstaand verhaal.

Geldigheid voucher

Tussentijds is de looptijd van het tegoed/de voucher in overleg met diverse instanties verlengt. De voucher (en dus het tegoed) blijft 5 jaar geldig. Je kunt jouw voucher dus inzetten voor het kopen van tickets voor Pinkpop 2023 of zelfs 2024! Ook krijg je als voucher houder toegang tot de pre-sale van Pinkpop 2023, waarmee je dus voorrang krijgt op de kaartverkoop zodat je zeker kan zijn van een ticket.

Mocht je geen gebruik willen maken van de voucher dan is het ook mogelijk om een refund te vragen via info@pinkpop.nl (o.v.v. jouw klant- en ordernummer). Hiermee vervalt dan wel het recht op voorrang bij de kaartverkoop.

Kan mijn toegang tot de pre-sale vervallen?

Als je dit jaar besluit geen tickets voor Pinkpop te kopen dan zouden we uiteraard heel erg jammer vinden, maar dat verandert niets aan jouw voorrang voor 2024 en 2025. Deze blijft gewoon staan en ook dan krijg je opnieuw toegang tot de pre-sale.

Let op! Besluit je om in plaats van jouw voucher te behouden een refund aan te vragen, dan vervalt jouw recht op toegang tot de pre-sale.

Hier adverteren?