PINKPOP, Nederlands oudste en bekendste popfestival vindt in 2021 voor de 51ste keer plaats, een uniek record!

Sinds 1990 is Pinkpop zelfs opgenomen in het Great Guinness Book Of Records. Meer leuke weetjes over Pinkpop, de geschiedenis, alle acts en de posters vind je hier.

Waar

In 2021 vindt Pinkpop voor de 33e keer plaats op het vertrouwde festivalterrein Megaland in Landgraaf, voorheen een draf- en renbaan. De eerste editie van het festival vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen (waar Pinkpop zeventien keer plaatsvond), in 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Meer over de geschiedenis van Pinkpop vind je hier.

Pinkpop wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de bereidwillige medewerking van Gemeente Landgraaf en haar inwoners!

Wat is Pinkpop

Op het festivalterrein van Pinkpop geniet je drie dagen lang van meer dan 50 topacts op een van de 5 podia (open-air en overdekt). Naast het open hoofdterrein vind je kleinere intieme area’s zoals de Kalm Aan Laan en de Garden of Love met een gevarieerd aanbod aan eten en drinken en waar je kunt relaxen. Op de festivalmarkt is er een uniek aanbod aan bohemian, vintage, boots, tasjes, shirts (ook voor kids), zonnebrillen, hoedjes, sieraden en nog veel meer! Vaak zijn het eigen ontwerpen van de creatieve standhouders.

Bezoekers met een weekendticket kunnen overnachten op een van de drie officiële Pinkpop campings (A, B en C). Wil je ’s nachts nog door feesten dan is er op Camping B een nachtprogramma.

Bekijk hier foto’s van Pinkpop.

Openingstijden festivalterrein

  • Vrijdag 18 juni 2021 van 12:00 tot 00:00 uur, aanvang programma om 13:15 uur.
  • Zaterdag 19 juni 2021 van 11:00 tot 00:00 uur, aanvang programma om 13:00 uur.
  • Zondag 20 juni 2021 van 11:00 tot 00:00 uur, aanvang programma om 13:00 uur.

Veelgestelde vragen

Bezoekers met een beperking?

In samenwerking met INTER, leidraad voor toegankelijke evenementen, proberen wij het festival zo toegankelijk mogelijk te maken voor mensen met een beperking. Wil je gebruik maken van de mindervalide-faciliteiten op het Pinkpop festivalterrein, camping A of parking? Vul dan na aanschaffen van een regulier Pinkpop ticket het online aanvraagformulier in. Dit formulier kun je opvragen via pinkpop@inter.vlaanderen.

Let op! Er zijn geen speciale tickets voor bezoekers met een beperking verkrijgbaar. Er worden ook geen kortingen gegeven aan personen met een beperking of aan een begeleider. Iedereen betaalt dezelfde prijs.

Kinderen / minimum leeftijd

De minimumleeftijd om Pinkpop zonder begeleiding te mogen bezoeken is 12 jaar.

Kinderen mee naar Pinkpop nemen is wel mogelijk maar onder begeleiding. Ook kinderen dienen in het bezit te zijn van een geldig ticket. Om te ontmoedigen dat ouders hun (kleine) kinderen meenemen is er geen gereduceerd tarief voor kinderen. De organisatie raadt het dan ook af om kleine kinderen mee te nemen naar een evenement dat zo massaal bezocht wordt.