50 jaar Pinkpop Jubileum Munt

Speciaal ter ere van het 50 jarig jubileum van Pinkpop presenteert de Koninklijke Nederlandse Munt de ’50 jaar Pinkpop’ Jubileum Munt. Vanwege het gouden jubileum van het oudste, jaarlijks terugkerende openlucht festival van Europa is deze unieke munt in het leven geroepen.

Op woensdag 27 maart 2019 heeft festivaldirecteur Jan Smeets ceremonieel de eerste slag van de munt geslagen op Megaland in Landgraaf. Vanwege het gouden jubileum van Pinkpop heeft hij een uniek, goud vergulde exemplaar geslagen met de historische slingerpers.

De bijzondere munt is de kroon op het werk van deze 50ste editie. Sinds de oprichting van Pinkpop in 1970 zijn er 49 edities geweest. Sinds de aller eerste editie staan het ‘Pinkpop meisje’ centraal binnen de communicatie van het festival en is ze inmiddels niet meer weg te denken uit alles wat met Pinkpop te maken heeft. Daarom staat het bekendste symbool van het festival ook op de Pinkpop Jubileum Munt. Met bijzonder modelleerwerk is zij tot in detail uitgewerkt.

Deze Pinkpop Jubileum Munt is ontworpen en geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt. Dit bedrijf is sinds 1567 verantwoordelijk voor het produceren van al het Nederlandse muntgeld. Met onder andere laser- en 3D-technieken laat het bedrijf zijn dat een eeuwenoud betaalmiddel heel innovatief kan zijn.

Waar kan ik de Pinkpop Jubileum Munt kopen?

De Pinkpop Jubileum Munt is verkrijgbaar via www.pinkpopsouvenirs.nl. Er zijn slechts 6000 stuks beschikbaar en OP = OP! Het is geen wettig betaalmiddel maar absoluut de ultieme souvenir voor iedere bezoeker of fan van Pinkpop. Door de bijpassende coincard kom je helemaal in de Pinkpop-sfeer.