Vervoer

Het wordt druk dus kom op tijd!

Houd rekening met drukke wegen, drukke parkings en wachttijden voor de ingangen, dus vertrek op tijd als je je favoriete band niet wilt missen.

Pinkpop is bereikbaar met de auto, trein en natuurlijk met de fiets.

Met de trein

Pinkpop is goed bereikbaar per trein; elk jaar rijden er weer (extra) treinen van en naar Landgraaf.

Voorkom lange wachtrijen bij het in- en uitchecken!
We adviseren je om vooraf een e-ticket te kopen. Hierdoor hoef je op station Heerlen niet in- en uit te checken bij NS en Arriva. Op deze manier kunnen de treinen sneller door en ben jij sneller op Pinkpop! Als eindbestemming vul je dan Station Landgraaf in. Met je OV-chipkaart reizen kán. Maar let op dat je op Station Heerlen dan wél in- en uitcheckt bij NS en Arriva.

Groepsretour
De NS biedt dit jaar ook hele fijne groepskortingen in de daluren! Groepstickets koop je hier.

Plan je reis vooraf
Check voor vertrek de reisplanners van de NS via www.ns.nl en van Arriva in de glimble app of www.9292.nl voor een actueel reisadvies en het aankopen van een e-ticket.

Gok niet op de allerlaatste trein, deze kan erg druk zijn.

Vrijdag
Op vrijdagavond rijden vanaf Landgraaf extra treinen naar Heerlen. Vanuit Heerlen reis je dan richting Maastricht, Sittard en verder richting Eindhoven.

 • Vertrektijd laatste trein uit Landgraaf naar Heerlen: 2:06 uur met Arriva
 • Vertrektijd laatste trein uit Heerlen naar Rotterdam/Utrecht Centraal: 00:19 uur met de NS
 • Vertrektijd laatste trein uit Heerlen naar Eindhoven: 00:49 uur met de NS
 • Vertrektijd laatste trein uit Heerlen naar Sittard: 02:16 uur met Arriva
 • Vertrektijd laatste trein uit Heerlen naar Maastricht: 02:24 uur met Arriva

Zaterdag
Op zaterdagavond rijden vanaf Landgraaf extra treinen naar Heerlen. Vanuit Heerlen reis je dan richting Maastricht, Sittard en verder richting Eindhoven.

 • Vertrektijd laatste trein uit Landgraaf naar Heerlen: 02:06 uur met Arriva
 • Vertrektijd laatste trein uit Heerlen naar Rotterdam Centraal / Utrecht Centraal / Eindhoven Centraal: 00:19 uur met de NS
 • Vertrektijd laatste trein uit Heerlen naar Sittard: 02:16 uur met Arriva
 • Vertrektijd laatste trein uit Heerlen naar Maastricht: 02:24 uur met Arriva

Zondag
Op zondagavond rijden vanaf Landgraaf extra treinen naar Heerlen. Vanuit Heerlen reis je dan richting Maastricht, Sittard en verder richting Eindhoven.

 • Vertrektijd laatste trein uit Landgraaf naar Heerlen: 02:06 uur met Arriva
 • Vertrektijd laatste trein uit Heerlen naar Rotterdam Centraal / Utrecht Centraal / Eindhoven Centraal: 00:19 uur met de NS
 • Vertrektijd laatste trein uit Heerlen naar Sittard: 02:16 uur met Arriva
 • Vertrektijd laatste trein uit Heerlen naar Maastricht: 02:24 uur met Arriva

Met de fiets

Kom je uit de buurt? Pak de fiets! Fietsen is gezond, beter voor het milieu, je hebt geen last van files en je parkeert gratis voor de deur in de fietsenstalling bij Mengelers (Rotonde Hofstraat-Einsteinstraat, ingang camping A). Deze fietsenstalling is bewaakt en is vanaf vrijdag 8:00 t/m maandag 04:00 uur dagelijks geopend van 08:00 tot 04:00.

Onbewaakte stallingen vind je op de Hofstraat en bij de ingang van Camping B.

Met de bus

Geen zin in gesleep met bagage, overvolle treinstations of drukke parkeerplaatsen? Kom dan met een georganiseerde busreis naar Pinkpop 2022! Pouwvervoer biedt weekend- en dagtickets aan met veel verschillende opstapplekken door heel Nederland.

Ben je met een groep van meer dan 10 personen vraag dan je eigen vertrekpunt aan! Stuur een mailtje naar klantenservice@onthemove-online.nl, zij bekijken dan of dit punt toegevoegd kan worden aan de route.

Meer info en tickets vind je hier.

Pendelbussen

Vanaf station Landgraaf rijden gratis Pinkpop pendelbussen van en naar de campings en het festivalterrein. Er zijn 2 routes.

Route 1
Station Landgraaf > Einsteinstraat (halte Camping B) > Voltastraat (halte festivalterrein en Camping A) > Station Landgraaf.

Route 2
Station Landgraaf > Dr. Calsstraat (Camping C, Parking C) > Einsteinstraat (Camping B) > Voltastraat (halte festivalterrein en Camping A) > Station Landgraaf.

De ritten duren ca. 18 – 20 minuten en de bus rijdt met grote regelmaat!

Rijtijden route 1 en route 2

 • Donderdag 16 juni: 17.00 – 23.00 uur
 • Vrijdag 17 juni: 08.00 – 23.00 uur
 • Zaterdag 18 juni: 08.00 – 23.00 uur
 • Zondag 19 juni: 08.00 – 23.00 uur
 • Maandag 20 juni: 07.00 – 13.00 uur

Let op: tijdens hele grote drukte (mensenmassa’s) rijden de bussen, vanwege veiligheidsredenen, tijdelijk niet.

Plattegrond pendelbusroute 1

Plattegrond pendelbusroute 2

Met de auto

Kom je ondanks alle goede (milieuvriendelijkere) reisalternatieven toch met de auto, houd dan rekening met files, parkeerkosten en redelijke loopafstanden van de parkeerplaats naar het festivalterrein! Probeer zo veel mogelijk te Carpoolen, een stuk gezelliger en voordeliger!

Hier een aantal handige Google en WAZE linkjes. Let op! Kom je dichter bij het festivalterrein/campings in de buurt volg dan ter plekke altijd de gele borden!).

Kiss & Ride Pinkpop – camping
WAZEGoogle

Pinkpop K&R – dagbezoekers
WAZEGoogle

MIVA parking Pinkpop
WAZEGoogle

Parking A/B (Mondo Verde)
WAZEGoogle

Parking C
WAZEGoogle

Parking D
WAZEGoogle

Parkeren

De gemeente Landgraaf heeft rond het festivalterrein weer diverse grote parkeerplekken ingericht. Houd bij alle plekken rekening met drukte en langere wachttijden dan je misschien gewend bent. Vertrek dus op tijd! Onder het kopje ‘met de auto’ vind je ook de Google en WAZE routes naar deze parkeerplekken. Volg in Landgraaf vervolgens de gele borden en zet je GPS uit! Vanaf de parkings loop je naar het festivalterrein, afhankelijk vanaf waar je staat ben je tussen de 20 en 50 minuten aan het wandelen.

Dit jaar is op de Haanweg in Landgraaf een hele grote parking ingericht: D. Door de ligging en de vele afzettingen (om jullie veilig naar het festivalterrein te laten lopen) rijden er geen pendelbussen vanaf deze parking maar volg je de borden en wandel je – via Parking C – in 50 minuten naar het festivalterrein. Maak je als kampeerder gebruik van deze parking dan adviseren we je eerst je spullen/medereizigers af te zetten bij de K&R camping (locatie: Einsteinstraat via Mensheggerweg). Houd hier rekening mee, kom op tijd naar Landgraaf!

Weekend parkeertickets (donderdag t/m maandag)
Parking ‘A/B’ – € 40 per ticket (dichtbij camping A en B) – uitverkocht!
Parking ‘C’ – € 30 per ticket (naast Camping C) – uitverkocht!
Parking ‘Glampink’ – gratis bij boeken van Glampink accommodatie

De beschikbare weekend parkeertickets zijn helaas uitverkocht. Er bestaat nu enkel nog de mogelijkheid om ter plaatse een weekend parkeerticket te kopen. Volg hiervoor de borden naar parkeerlocatie D (gelegen aan de Haanweg), mocht deze vol zijn dan volg s.v.p. de aanwijzingen ter plekke op!

Ticketprijzen zijn exclusief 10% servicekosten per ticket.

De organisatie van Parking ‘A/B’ is in handen van een particuliere organisatie. De organisatie van overige parkings is in handen van de Gemeente Landgraaf. Parking ‘Glampink’ wordt door Pinkpop gefaciliteerd.

Parkeren voor bezoekers met een beperking
Voor bezoekers met een beperking wordt een aparte MIVA-parking ingericht, dicht bij het festivalterrein en Camping A.  Er zijn geen tickets voor deze parking meer beschikbaar.

 

Motoren

Bezoekers die met een motor komen kunnen het beste parkeren op de parking van Relim op de Tunnelweg in Landgraaf.

Afzetten / ophalen met de auto (Kiss & Ride)

LET OP, zet in alle gevallen je navigatie uit en volg de gele borden ter plekke!

Niet kamperen

Op loopafstand van het festivalterrein, bij Kaldeborn op de Kerkraderweg in Heerlen, wordt een KISS & RIDE plek ingericht voor dag- en weekendbezoekers die niet blijven overnachten op een Pinkpop camping. Deze is bedoeld als brenglocatie voor de bestuurder die bezoekers op deze manier zo dicht mogelijk bij het festivalterrein kan afzetten en ophalen, 24/7.

Vanaf de KISS & RIDE plek volg je lopend de gele borden naar het festivalterrein en terug. De looptijd is ongeveer 20 minuten.

Wel kamperen

Naast Camping B, op het terrein van Mondo Verde, wordt een KISS & RIDE ingericht voor camping bezoekers.

Deze is bereikbaar vanaf donderdag 16 juni 17:00 uur.