Ticketverkoop voor de 51e editie van Pinkpop start op vrijdag 5 november 2021!

Reeds gekochte tickets voor Pinkpop 2020 en 2021 blijven geldig voor Pinkpop in 2022. De reguliere kaartverkoop voor de 51e editie van Pinkpop wordt hervat op vrijdag 5 november 2021 aanstaande om 10.00 uur, via www.ticketmaster.nl.

Degenen die een voucher hebben aangevraagd krijgen, zoals beloofd, voorrang. Zij kunnen zodoende al eerder, in de week voor 5 november hun vouchers verzilveren. Daarnaast krijgen tickethouders de mogelijkheid om van dag te wisselen of het ticket te wijzigen naar een combi-ticket. Alle kaarthouders worden hierover nog persoonlijk bericht.

De 51e editie van Pinkpop is verplaatst naar 17-18-19 juni 2022, wat zijn mijn opties?

Voor Pinkpop blijven de reeds gekochte tickets geldig voor de nieuwe datum in 2022. Wij vragen je je ticket(s) te bewaren en volgend jaar van Pinkpop te genieten. Je hoeft hiervoor niets te doen, het ticket blijft gewoon geldig. Door je ticket te bewaren, help je tevens de economische impact van de maatregelen rondom het coronavirus in de culturele sector op te vangen. Als je je ticket houdt kunnen we er samen voor zorgen dat de 51e editie van Pinkpop alsnog een fantastische editie wordt. Hier bovenop krijg je, als je je ticket houdt, voorrang bij de start van de ticketverkoop van Pinkpop in de jaren 2023, 2024 én 2025. Zo willen we je extra bedanken voor je steun!

Ik weet nog niet of ik kan op de nieuwe datum, ik wil een tegoed

Wanneer je bent verhinderd op de nieuwe datum voor de 51e editie van Pinkpop, krijg je het door jou betaalde bedrag terug middels een tegoed (voucher). Het tegoed staat gelijk aan de waarde van het ticket inclusief servicekosten. Om voor dit tegoed in aanmerking te komen, moet het ticket via Ticketmaster zijn gekocht. Je krijgt hier ook een mail over van Ticketmaster. Mensen die hun ticket hebben gekocht via Buro Pinkpop in Geleen, wordt verzocht contact op te nemen via info@pinkpop.nl.

Het tegoed kan tot 24 maanden na ontvangst worden gebruikt voor een nieuw ticket voor Pinkpop in 2022 en/of 2023. Je bent vrij om te kiezen voor een ticket voor een andere festivaldag of met bijbetaling voor het gehele weekend. Het tegoed dat na 24 maanden niet gebruikt is, wordt alsnog teruggestort. Door gebruik te maken van dit tegoed i.p.v. het direct terugvragen van geld, help je de economische impact van de maatregelen rondom het coronavirus in de culturele sector op te vangen. Je krijgt als je kiest voor een voucher bovendien voorrang bij de doorstart van de ticketverkoop van de 51e Pinkpop. Je hebt dan straks als eerste de kans om een nieuw ticket voor Pinkpop aan te schaffen.

Je kunt binnen 4 weken na 30 maart 2021 een tickettegoed/voucher aanvragen ter waarde van het volledige aankoopbedrag, incl. servicekosten. Deze aanvraag kun je hier doen.

Ik kan niet op de nieuwe datum en wil mijn geld terug.

Ik kan niet op de nieuwe datum en wil mijn geld terug.

Als je sowieso niet in de gelegenheid bent om gebruik te maken van het tegoed, dan kan je een uitbetaling van het aankoopbedrag inclusief servicekosten in geld aanvragen. Uitbetaling van het geld vindt dan uiterlijk 20 juli 2021 plaats.

Mocht je ook geen gebruik kunnen of willen maken van het tickettegoed dan is het mogelijk om binnen 4 weken na 30 maart 2021 je geld terug te vragen via dit contactformulier. Je tickets worden dan geannuleerd en het bedrag wordt uiterlijk 20 juli 2021 teruggestort.

Deze ticketregeling is echter niet voor niets opgezet: culturele instellingen kunnen omvallen als iedereen geld terugvraagt. Vandaar dat ook de overheid deze regeling steunt.

Veel gestelde vragen tickets

Pinkpop is verplaatst naar 17-18-19 juni 2022 en ik wil mijn ticket graag houden, moet ik hem bewaren of krijg ik straks een nieuwe?

Je moet je ticket goed bewaren, dit ticket blijft namelijk geldig voor Pinkpop in 2022. Je krijgt dus geen nieuw ticket toegestuurd.

Ik heb een collector ticket besteld, krijg ik die nog wel?

Jazeker, je krijgt enkele weken voor Pinkpop 2022 je collector ticket thuisgestuurd.

Pinkpop is verplaatst naar 17-18-19 juni 2022, maar ik kan niet, krijg ik het volledige aankoopbedrag terug?

Ja, als je niet kunt op de nieuwe datum kun je het volledige aankoopbedrag inclusief servicekosten terugkrijgen.

De 51e editie van Pinkpop is verplaatst naar 17-18-19 juni 2022 en we vragen je je ticket te bewaren tot de nieuwe datum en zo op een later moment van Pinkpop te genieten. Kun je niet op de nieuwe datum? Dan kun je het volledige aankoopbedrag inclusief servicekosten terugkrijgen. Dit bedrag krijg je dan uiterlijk 20 juli 2021 terug.

Mocht je ook geen gebruik kunnen of willen maken van het tickettegoed dan is het mogelijk om binnen 4 weken na 30 maart 2021 je geld terug te vragen via dit contactformulier. Je ticket(s) worden dan geannuleerd en het bedrag wordt uiterlijk 20 juli 2021 teruggestort.

Let op!: heb je je ticket gekocht bij Buro Pinkpop in Geleen en je wilt een tegoed of je geld terug krijgen neem dan contact met ons op via info@pinkpop.nl.

Waarom is het beter dat ik mijn Pinkpopticket bewaar voor de nieuwe datum, in plaats van een tegoed aan te vragen of mijn geld terug te vragen?

Door je ticket te bewaren tot de nieuwe datum, heb je op een later moment alsnog plezier van het ticket dat je nu al betaald hebt. Daarnaast draag je bij aan een gezonde toekomst voor de culturele sector door geen restitutie aan te vragen. Door jouw ticket te bewaren help je de economische impact van de maatregelen rondom het coronavirus in de culturele sector op te vangen. Hierdoor kan er weer volop gewerkt worden aan nieuwe evenementen in de toekomst.

Kan ik mijn geld terugkrijgen, in plaats van een tegoed ontvangen?

Als je niet in de gelegenheid bent om gebruik te maken van het tegoed, dan kan je een uitbetaling van het aankoopbedrag inclusief servicekosten in geld aanvragen. Eventuele uitbetaling van het geld vindt uiterlijk 20 juli 2021 plaats.

Mocht je ook geen gebruik kunnen of willen maken van het tickettegoed dan is het mogelijk om binnen 4 weken na 30 maart 2021 je geld terug te vragen via dit contactformulier. Je tickets worden dan geannuleerd en het bedrag wordt uiterlijk 20 juli 2021 teruggestort.

Deze ticketregeling is echter niet voor niets opgezet: culturele instellingen kunnen omvallen als iedereen geld terugvraagt. Vandaar dat ook de overheid deze regeling steunt.

Let op!: heb je je ticket gekocht bij Buro Pinkpop in Geleen en je wilt je geld terug krijgen neem dan contact met ons op via info@pinkpop.nl.

Waarom krijg ik niet standaard mijn geld terug?

We geven de tickethouders drie opties: ticket bewaren, een ticket-tegoed of geld retour. Wanneer je je ticket bewaart, help je de economische impact die ontstaat door de maatregelen rondom het coronavirus in de culturele sector op te vangen. Hierdoor kan er weer volop gewerkt worden aan nieuwe evenementen in de toekomst. Wanneer het niet mogelijk is je ticket te bewaren, krijg je je geld altijd terug, maar uiterlijk pas na één maand na de geplande datum van Pinkpop in 2021 en dat is 20 juli 2021. Op deze manier zorgen we ervoor dat de financiële gevolgen van de coronacrisis verdeeld worden over een langere periode, en kunnen we in de toekomst weer van evenementen en dus Pinkpop genieten.

Wij vragen je begrip voor deze uitzonderlijke situatie.

Tot wanneer kan ik een terugbetaling in de vorm van een tegoed of geld aanvragen?

Mocht je geen gebruik kunnen of willen maken van het tickettegoed dan is het mogelijk om binnen 4 weken na 30 maart 2021 je geld terug te vragen via dit contactformulier. Je ticket(s) worden dan geannuleerd en het bedrag wordt dan uiterlijk 20 juli 2021 teruggestort.

Let op!: heb je je ticket gekocht bij Buro Pinkpop in Geleen en je wilt een tegoed of je geld terug krijgen neem dan contact met ons op via info@pinkpop.nl.

Moet ik bewijs laten zien als ik geen gebruik kan maken van het tegoed of als ik mijn geld terug wil?

Nee, je hoeft geen bewijs te laten zien dat je geen gebruik kan maken van het tegoed of waarom je je geld terug wilt krijgen. De persoon die de ticket(s) heeft gekocht krijgt het geld terug via zijn of haar Ticketmasteraccount.

Hoe lang blijft het tegoed geldig?

Het tegoed is tot 24 maanden na ontvangst geldig. Het tegoed dat na die datum niet gebruikt is, wordt alsnog teruggestort.

Kan ik mijn geld eerder terugkrijgen dan 20 juli 2021?

Het is niet mogelijk het bedrag dat betaald is voor de ticket(s) eerder terug te krijgen dan de aangegeven termijn. Wij vragen je begrip voor deze uitzonderlijke situatie.

Als ik er na de geldigheidsduur van het tegoed achter kom dat ik het tegoed nog niet heb ingeleverd, krijg ik dan alsnog mijn geld terug?

Ja, als je na 24 maanden na ontvangst je tegoed niet hebt gebruikt, krijg je alsnog je geld terug. Je hoeft hier niets voor te doen, dit gebeurt automatisch via het Ticketmasteraccount van de persoon die de ticket(s) heeft gekocht.

Waarom mag ik mijn tegoed alleen gebruiken voor Pinkpop?

Als jij een tegoed aanvraagt in plaats van dat je je tickets bewaart, kan dit tegoed alleen worden ingezet om tickets voor Pinkpop in 2022 en/of 2023 te kopen. De organisator van het Pinkpop festival is Festivals Limburg BV, Pinkpop is het enige evenement wat door deze organisator wordt georganiseerd. Het is niet mogelijk om bij andere organisatoren het tegoed te verzilveren. In bijvoorbeeld de vliegindustrie werkt dit hetzelfde. Wanneer een vliegticket via een bepaalde luchtvaartmaatschappij is gekocht, kan het uitbetaalde tegoed niet bij een andere maatschappij worden ingeleverd. Onze ticketregeling werkt volgens hetzelfde principe. Je kunt dan bijvoorbeeld wel kiezen voor een andere festivaldag of misschien toch voor het hele weekend.

Kan ik bij het kopen van nieuwe tickets een deel betalen met het tegoed en een deel met Ideal?

Ja, het is mogelijk een deel van jouw nieuwe aankoop met het tegoed te betalen en een overig deel met iDeal of de andere betaalmogelijkheden die Ticketmaster biedt. Je hoeft je tegoed niet in één keer op te maken. Het niet gebruikte bedrag blijft geldig voor een volgende aankoop (bijvoorbeeld als je buurjongen toch mee gaat naar Pinkpop en jij voor hem een ticket koopt) of wordt na 24 maanden na ontvangst teruggestort.

Ik heb niet het hele tegoed binnen 24 maanden na ontvangst opgemaakt, kan ik het resterende bedrag bedrag uitbetaald krijgen?

Het tegoed dat na 24 maanden na ontvangst nog open staat, wordt terugbetaald in geld. Je hoeft hier niets voor te doen, dit gebeurt automatisch via het Ticketmasteraccount van de persoon die de ticket(s) heeft gekocht.

Ik heb ook de tickets van mijn vrienden gekocht. Kan ik ook een deel van mijn transactie annuleren of omzetten naar een tegoed?

Als je ook de tickets voor je vrienden hebt gekocht via jouw account heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om de tickets te annuleren of om te zetten in een tegoed.

Kies je ervoor om je tickets in te leveren kun je op het formulier aangeven of je alle tickets wilt annuleren. Je kunt dus kiezen hoeveel en welke tickets je annuleert. De tickets die je dus niet annuleert blijven geldig.

‘Kies je voor een tegoed in de vorm van een voucher, dan kun je hier geen keuze in maken, dan worden alle tickets van de transactie omgezet naar een tegoed.

Let wel: Degene die de tickets heeft gekocht (accounthouder) ontvangt het tegoed of geld retour. Dit kan je dus het beste onderling met je vrienden afstemmen.

Ik heb mijn ticket bij Buro Pinkpop in Geleen gekocht, wat moet ik doen?

Als je je ticket wilt bewaren hoef je niks te doen, behalve dan je ticket goed bewaren! Deze blijft geldig voor de nieuwe datum. Wil je een tegoed vragen of je geld terug neem dan contact met ons op via info@pinkpop.nl.

Blijft het ticket ook geldig voor de nieuwe datum van Pinkpop als deze niet via het officiële verkoopkanaal is gekocht?

Helaas kunnen wij geen uitspraken doen over tickets die niet via het officiële verkoopkanaal zijn gekocht. Tickets via Ticketmaster danwel Buro Pinkpop gekocht, blijven geldig voor de nieuwe datum. We raden je aan contact op te nemen met de partij waar jij je ticket hebt gekocht, om meer te weten te komen over de geldigheid op de nieuwe datum en de eventuele restitutiemogelijkheden.

Ik heb geen mail ontvangen van Ticketmaster, wat nu?

Ticketmaster heeft op 30 maart 2021 alle tickethouders een mail met informatie gestuurd. Mocht je deze niet hebben ontvangen kijk dan als eerst even in je SPAM-folder / Ongewenste Mail folder. Mocht de mail daar ook niet te vinden zijn neem dan contact op met Ticketmaster via https://help.ticketmaster.nl/hc/nl. Overigens vind je op de deze pagina ook alle informatie die je via Ticketmaster zou krijgen, inclusief de links naar de formulieren om je ticket te annuleren of om te zetten naar een tegoed.

Ik heb in 2020 mijn ticket omgezet naar een tegoed, hoe lang blijft dit tegoed geldig?

Als je in mei 2020 hebt gekozen om je ticket om te zetten naar een tegoed dan blijft de geldigheid van het tegoed gelijk, dus 24 maanden na ontvangst. Deze geldigheid wordt dus niet verlengd. Als je na 24 maanden nog tegoed over hebt wordt dit teruggestort.

Wanneer (her)start de ticketverkoop van Pinkpop 2022?

De ticketverkoop voor Pinkpop 2022 start op vrijdag 5 november om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl. Degenen die een voucher hebben aangevraagd krijgen, zoals beloofd, voorrang. Zij kunnen zodoende al eerder, in de week voor 5 november hun vouchers verzilveren. Daarnaast krijgen tickethouders de mogelijkheid om van dag te wisselen of het ticket te wijzigen naar een combi-ticket. Alle kaarthouders worden hierover nog persoonlijk bericht.

Veel gestelde vragen andere aankopen / upsells

Ik heb bij de aankoop van mijn ticket een parkeerticket gekocht, hoe zit het daar mee?

Als je bij je aankoop een parkeerticket hebt gekocht kun je deze net als bij de entreetickets bewaren voor 2022, of als je geen gebruik wilt of kunt maken je geld terug krijgen. Je krijgt van Ticketmaster een mail met meer informatie. Afhandeling hiervan gaat via Ticketmaster.

Ik heb bij de aankoop van mijn ticket een Amnesty hoedje gekocht, hoe zit het daarmee?

Als je bij je aankoop een Amnesty hoedje hebt gekocht kun je deze net als bij de entreetickets bewaren voor 2022, of als je geen gebruik wilt of kunt maken je geld terug krijgen. Je krijgt van Ticketmaster een mail met meer informatie. Afhandeling hiervan gaat via Ticketmaster en niet via Amnesty International.

Ik heb bij de aankoop van mijn ticket NS-retour gekocht, hoe zit het daarmee?

Als je bij je aankoop een NS-retour hebt gekocht kun je deze net als bij de entreetickets bewaren voor 2022, of als je geen gebruik wilt of kunt maken je geld terug krijgen. Je krijgt van Ticketmaster een mail met meer informatie. Afhandeling hiervan gaat via Ticketmaster en niet via de klantenservice van de NS.

Ik heb bij de aankoop van mijn ticket een Pinkpop souvenir gekocht, hoe zit het daarmee?

Iedereen die bij het kopen van een ticket een Pinkpop souvenir heeft besteld (sokken, zonnebril, het boek “De Wereld van Pinkpop – 50 jaar editie” of een Pinkpop rugzak) heeft deze inmiddels ontvangen via de post. Mocht dit niet het geval zijn neem dan contact met ons op via info@pinkpop.nl

Ik heb bij Eventtravel een busreis met of zonder entreeticket geboekt, hoe zit het daarmee?

EventTravel heeft aangegeven dat zij de busservice in de toekomst niet meer gaan aanbieden. Als je bij EventTravel een busreis (met of zonder entreeticket) hebt geboekt krijg je dan ook vanzelfsprekend het geld van de boeking terug. Je krijgt hierover van EventTravel automatisch een mail met meer informatie.

Ik heb bij Festitent een tent geboekt, hoe zit het daarmee?

Bij FestiTent kun je voor de volgende vier opties kiezen:

1. je boeking meenemen naar 2022,
2. je boeking omzetten naar een tegoed welke in te zetten is voor andere evenementen waar FestiTent haar service aanbiedt,
3. je boeking doneren aan FestiTent of
4. je boeking annuleren en het geld terug ontvangen (terugbetaal termijn binnen enkele maanden).

FestiTent informeert alle klanten automatisch maar mocht je niks hebben gehoord kun je contact opnemen via het FestiTent Guest Center op de website: https://festitent.com/

Veel gestelde vragen programma

De 51e editie van Pinkpop is verplaatst naar 2022, komen dan ook dezelfde bands?

Een begrijpelijke vraag, maar op dit moment kunnen we daar nog niets over zeggen. Nu het duidelijk is dat Pinkpop ook in 2021 niet kan plaatsvinden wordt met alle bands en acts worden gekeken naar de plannen en mogelijkheden voor de toekomst. Wel kunnen we de komst van headliner Pearl Jam al bevestigen!

Ik wil het programma van 2022 afwachten, wat kan ik het beste doen?

Als je wilt wachten tot meer van het programma bekend is gemaakt dan kun je natuurlijk kiezen om je ticket te houden. Dan krijg je sowieso voor de herstart van de ticketverkoop de mogelijkheid om een ander ticket te kiezen. Een andere optie is je ticket omzetten naar een tegoed. Het tegoed kan tot 24 maanden na ontvangst worden gebruikt voor een nieuw ticket voor Pinkpop in 2022 en/of 2023. Je bent vrij om te kiezen voor een ticket voor een andere festival dag of met bijbetaling voor het gehele weekend. Het tegoed dat na 24 maanden niet gebruikt is, wordt alsnog teruggestort. Als je kiest voor een tegoed krijg je ook voorrang op de herstart van de ticketverkoop. Zo heb je de tijd om, op basis van het programma wat dan bekend is, het juiste ticket te kiezen.

Dagtickets wisselen?

Pearl Jam is bevestigd voor 2022! Maar het optreden is in 2022 op zaterdag ipv de zondag. Kaartkopers met een dagticket krijgen voor aanvang van de herstart van de ticketverkoop voor 2022 de mogelijkheid om het ticket te ruilen voor een andere dag. Hierover krijg je te zijner tijd bericht. Hiervoor dien je wel je dagticket te behouden.

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen dan kun je hier contact met ons opnemen.