Nieuws - 16 juni 2021

Metallica 2e headliner voor Pinkpop 2022

Metallica komt in 2022 naar de 51e editie van Pinkpop! Op 17 juni sluit de band de festivalvrijdag op de Mainstage af. Eerder konden we al de komst van Pearl Jam en Nothing But Thieves aankondigen. Met de bevestiging van Metallica voor de eerste dag van het festival hebben we helaas ook minder goed nieuws; de Red Hot Chili Peppers komen niet meer naar de 51e editie van Pinkpop.

Reeds gekochte tickets voor Pinkpop 2020/2021 blijven geldig voor Pinkpop in 2022. De ticketverkoop voor de 51e editie van Pinkpop wordt hervat op vrijdag 5 november aanstaande om 10.00 uur,  via www.ticketmaster.nl.  Degenen die een voucher hebben aangevraagd  krijgen, zoals beloofd, voorrang. Zij kunnen zodoende al voor 5 november hun vouchers verzilveren en worden hierover nog persoonlijk geïnformeerd.

Pinkpop 2014 is de geschiedenis ingegaan als een van de meest ‘heavy’ edities van het festival ooit. Geweldige heavy rock acts op de poster, maar ook een weeralarm in Limburg op maandag 9 juni. Overtrekkend onweer maakte dat het publiek even de adem in moest houden voordat Metallica het festival op grandioze wijze af kon sluiten. Het was al de tweede triomf voor de Amerikaanse band op Pinkpop, want ook in 2008 maakten James Hetfield, Kirk Hammett, Lars Ulrich en Robert Trujillo er diepe indruk. En toen kwam de wereld tot stilstand ivm Covid-19. Maar denk nu niet dat de band in de coronatijd niets van zich liet horen. Het twintigjarig bestaan van S&M – het beruchte livealbum met het San Francisco Symphony orkest – vierde Metallica door dat feestje nog eens over te doen met S&M2, dat in augustus 2020 verscheen. Sinds maart 2020 kunnen fans zich bovendien vermaken met de #MetallicaMondays op YouTube en Facebook, complete gearchiveerde shows voor de saaie maandagavond. Anno 2021 is het elfde studioalbum van Metallica wel zo’n beetje klaar en nu de eerste concerten zijn aangekondigd slaat de Metallikoorts weer toe. Fast forward naar 2022: Metallica komt wederom naar Pinkpop, dus ga maar vast oefenen voor een paar uur Greatest Hits meeschreeuwen!