Nieuws - 29 april 2022

Madoux op Pinkpop 2023

Tijdens de uitreiking van de Limburgse Popprijzen vanavond, tijdens de opening van de Nieuwe Nor in Heerlen, had de organisatie van Pop In Limburg een grote verrassing voor de winnaar in de categorie ‘De Belofte’. Lotte Slangen en haar alt-pop band MADOUX mogen Pinkpop in 2023 openen!

De Limburgse Popprijzen werden dit jaar voor de derde keer uitgereikt aan artiesten, ondernemers en/of organisaties die, in 2021, de meest significante bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuzieksector. Met de categorie ‘De Belofte’ wil Pop In Limburg investeren in de groei van een artiest of act, zodat deze zich verder kan ontwikkelen binnen de popwereld. In deze categorie is MADOUX verkozen tot winnaar.

Singer-songwriter Lotte Slangen maakt met haar band MADOUX ‘Dark and Dreamy Alt-Pop’. In 2021 releaste ze haar eerste single ‘runner’. Datzelfde jaar presenteerde MADOUX hun debuut EP ‘Leave Me Behind’ en bracht 4 singles uit.

Traditiegetrouw mocht de winnaar van de wedstrijd ‘Nu of Nooit’ ’s Pinkpop openen. In 2019 is Pop in Limburg na ruim 25 jaar gestopt met het organiseren van deze provinciale popwedstrijd. Pinkpop vindt het nog steeds belangrijk om te blijven investeren in de Limburgse popsector en in de muzikale toekomst van de provincie. Daarom krijgt vanaf nu de winnaar van de Limburgse Popprijs een plek op het Pinkpop podium.

MADOUX’s openingsplek op Pinkpop is dus geheel op eigen kracht bemachtigd en niet door middel van een popwedstrijd. Het is vrij uniek in Nederland dat een lokale popprijs een plek kan opleveren op zo’n groot internationaal bekend podium.