Ook de Ierse band Inhaler verhuist mee naar 2021. De jonge band is vanuit het ETEP programma op de radar van de organisatie gekomen en is volgens de boekers klaar voor het grote werk.

Het European Talent Exchange Programme (ETEP) werd in 2003 geïntroduceerd om de ‘uitwisseling’ van Europese artiesten in heel Europa op een grotere schaal dan ooit tevoren mogelijk te maken. ETEP, een initiatief van ESNS, faciliteert de boekingen van Europese acts op festivals buiten hun thuisland en genereert uitgebreide media-aandacht voor deze artiesten in samenwerking met de European Broadcasting Union (EBU), exportkantoren en lokale media. Op deze manier wil ETEP een boost geven aan de internationale carrières van Europese bands en artiesten. Pinkpop ondersteunt dit initiatief al sinds de oprichting en probeert ook ieder jaar een veel belovende act uit Europa een plaats te geven op het festival.

De Ierse band Inhaler bestaande uit frontman Elijah Hewson, bassist Robert Keating, gitarist Josh Jenkinson en drummer Ryan McMahon, heeft over belangstelling niet te klagen, zo bleek al tijdens de eerste uitverkochte Nederlandse tour van september 2019. De vier jongens ontmoetten elkaar op de middelbare school en zijn sinds die tijd hard bezig om naam te maken. Al met al is Inhaler echter vooral een onstuimig jong poprockbandje dat met vrolijke liedjes als Ice Cream Sundae en It Won’t Always Be Like This geknipt lijkt voor Pinkpop’s festivalweide.