Vier nieuwe namen hebben we toegevoegd aan de line-up van de tweede festivaldag van Pinkpop 2020. Popprijs 2019 winnares Floor Jansen, Liam Payne, bekend van One Direction, en Joost reizen op zaterdag 20 juni naar Limburg. En ook zien we, zoals gisteren reeds aangekondigd op 3FM, de band met de hoogste Nederlandse Gouden Tip-notering, Chef’Special, dit jaar terug op de festivalweide in Landgraaf. Eerder waren Post Malone, Marshmello, Rag’N’Bone Man, Crowded House, Deftones, James Arthur, Mabel, Danny Vera en Frank Carter & The Rattlesnakes al bevestigd voor zaterdag 20 juni. Tickets voor de 51e editie van Pinkpop zijn te koop via www.ticketmaster.nl en Buro Pinkpop.

Chef’Special stapte 2020 binnen met de single Trouble, een smakelijk voorproefje van hun vierde album Unfold dat begin maart verschijnt. Door de band zelf geproduceerd, is het naar eigen zeggen een persoonlijker statement geworden dan ooit tevoren. Het jaar lijkt een ware zegetocht in petto te hebben voor de trots van Haarlem. Hun eind 2019 aangekondigde clubshows waren immers in no time uitverkocht en komend voorjaar staat er een Europese tournee op de planning.

Floor Jansen begint 2020 al evengoed door trotse bezitter te worden van de Popprijs 2019. Inmiddels is ze officieel erkend als Beste Zangeres, maar in de metal wereld weten ze al heel lang wat de Goirlse zangeres in huis heeft: een geschoolde sopraan in een decor van metal, folk en pakkende melodieën. Tijdens haar show op Pinkpop voegt Floors daar Henk Poort en de Marcel Fisser band nog even aan toe!

Pinkpop is niet onbekend met het programmeren van een oud-boyband lid. Dat dit succesvol is gebleken zien we bij Robbie Williams, die we te gast hadden in 1999 en 2015. Liam Payne was één van de belangrijkste songschrijvers binnen One Direction, voor wie de teller anno 2020 op meer dan vijftig miljoen verkochte platen staat. Liam is een popzanger in de beste Engelse traditie, gezegend met een krachtige falset en een goede neus voor hiphop-, r&b- en dancetrends. Mocht je met enkel Liams optreden nog niet voorzien zijn van je dagelijkse dosis hiphop, kun je nog altijd daarvoor aanschuiven bij Joost Klein. Stilstaan doe je daar zéker niet, want de ene track is nog (te) gekker dan de andere!