Ter ere van het 50 jarige jubileum van Pinkpop brengt PostNL een uniek Pinkpop-postzegelvel uit. Dit postzegelvel bevat vijf postzegels die helemaal in Pinkpop-stijl ontworpen zijn.

Op 15 april zijn de postzegels gedrukt in Haarlem. Festivaldirecteur Jan Smeets was hierbij persoonlijk aanwezig voor de laatste controle. “Het zijn verdomd mooie postzegels geworden. Dat mag ook wel, want we hebben dit jubileumjaar weer een fantastische line-up van artiesten om ook nieuwe generaties muziekliefhebbers te boeien. Er zijn grote namen aanwezig die echt bij Pinkpop horen. Maar ook kleine acts met vernieuwende optredens. We blijven denken aan de toekomst.”

Het speciale jubileumlogo van Pinkpop is uiteraard afgebeeld op de 5 postzegels uit de 50 jaar Pinkpop uitgifte. Het postzegelvel toont een beschrijving van het festival met foto- en promotiemateriaal uit de afgelopen vijftig jaar. De waarde-aanduiding van de postzegels is hetzelfde als een gewone postzegel met een waarde van 1. Deze is dus geschikt voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De geldigheidstermijn is onbepaald.

De Pinkpop-postzegels zijn nu verkrijgbaar via www.pinkpopsouvenirs.nl en worden geleverd vanaf 12 juni 2019. Ook zijn de postzegels te koop op het festivalterrein gedurende Pinkpop 2019.