Brand Terugblikken

Onlangs vroegen we jullie je 3 favoriete Pinkpop posters te noemen en je mooiste herinneringen met ons te delen.

De meest gekozen 5 posters en de keuze van Mr. Pinkpop zie je terug op de Brand bierblikjes, vanaf nu te koop door heel Nederland!

Uit de vele inzendingen selecteerden we een aantal mooie verhalen en ook festivaldirecteur Jan vertelt welke poster voor hem het meest bijzonder is. Lees alle reacties hieronder!

1989
Jan Smeets: Van alle posters die Cor van Wees heeft ontworpen is deze wel heel bijzonder. Het is hét kenmerk van een grote politieke happening, omdat de muur dreigde te gaan vallen. De poster maakt duidelijk dat het Oosten en Westen door de muziek herenigd worden. Het communisme heeft bijna afgedaan. De rockster strooit popmuziek over Oosten en Westen. Van Rood naar Blauw.

2018
Natasha Saba: Als laatste heb ik gekozen voor de poster van 2018. Ik hou van deze stijl, van het mystieke, maar ik vind het ook perfect passen bij mijn festival gevoel; uit mijn dak gaan bij muziek en samenzijn met duizenden mensen die net zo blij zijn als ik. Peace! Daarnaast staat de poster voor één van mijn beste weekenden ooit en zeker mijn meest memorabele Pinkpop ervaring! Tot nu toe dan hè... ;)

Zoë Arends: Hèhè... eindelijk was het zover: Mijn eerste keer Pinkpop! Wat heb ik veel verhalen gehoord van m'n vader hoe geweldig Pinkpop wel niet was. En ja hoor, hij had groot gelijk. En als klap op de vuurpijl stond onze favoriete band Pearl Jam er! Wat een mooie ervaring. Ik heb ontzettend genoten van het vader-dochter weekend. Super bedankt!!!

Tom van Hemert: 2018 was het jaar dat mijn meest favoriete bandje Pearl Jam op de poster stond. Wat vond ik het bijzonder dat ik, samen met mijn moeder en mijn vriendin, naar Pearl Jam kon kijken die 15e juni. Ik was er - na een moeilijke periode op persoonlijk vlak - helemaal, dit jaar. Ik genoot vreselijk van Foo Fighters en (eindbaas!) Bruno Mars. Wat een geweldig jaar, geweldige sfeer en wat al niet meer. De magie van Pinkpop. Ik kan nu al niet wachten op de 50e editie. Het spaarpotje staat letterlijk al klaar, ik hoop dat de digitale wachtrij me wederom gunstig gestemd is. Op naar m'n 12e Pinkpop, hopelijk met weer zo'n fijne groep mensen tussen al die duizenden muziekfans.

2014
Birgit: 2014: Storm / BLIKsem / onweer en een subliem optreden van Metallica. Dit jaar mag van mij ingeblikt worden.

Eleni Tjaberings: 2014! Jaaa, als 17 jarig meisje met een vriendin helemaal vanuit Groningen voor het eerst naar Pinkpop. Een heel avontuur met zijn tweetjes; 3 dagen op de camping. En wat was het heerlijk weer overdag. Een mooie pet van Pinkpop kochten we die we goed konden gebruiken tegen de zon. En hoe trots, dat we aan de ‘oudjes’ konden vertellen dat we The Rolling Stones hebben zien optreden. Bij Ed Sheeran stonden we bovenop de uitkijktoren. Super om van bovenaf te zien hoe iedereen zijn shirt uittrok en ermee begon te zwaaien, terwijl wij op de foto gingen met Giel Beelen. Chef’Special was zo fijn, heerlijk in de zon, vrolijk, geen zorgen, puur genieten. Aan het einde enorme regen en onweersbuien. De vonken boven op de uitkijktoren vergeet ik nooit weer. De bliksem was vast ingeslagen in een antenne. Schuilen bij een onbekende vrouw onder de regenjas. Een Pinkpop om NOOIT meer te vergeten. En dan op de terugweg. toen mijn vader ons ophaalde, overal omgewaaide bomen op de weg door de ‘storm’ die toen langs kwam. Ik ga er graag weer een keer heen!

Ellen Bekman: Voor het eerst in mijn leven ben ik op Pinkpop om The Rolling Stones te zien. Wat een belevenis. 70.000 mensen scanderen “oehoe oehoe”. Sindsdien ga ik elk jaar voor de volle portie: het hele weekend en dan op de camping. De jaren na 2014 waren mooi, maar voor mij blijft het ultieme Pinkpop geluid het “oehoe” bij de Stones.

2008
Jorick Prins: Mijn eerste keus is de editie van 2008. Dit was mijn eerste festival met mijn vader. Wij zijn toen 1 dag gegaan. Mijn vader had als cadeautje 2 kaarten gekocht voor de zaterdag. Ik was toen al helemaal gek van de Foo Fighters! Nadat we de trein waren ingestapt na de laatste act, hebben we met elkaar afgesproken om vanaf nu ieder jaar samen naar Pinkpop te gaan. De volle 3 dagen! Sindsdien zijn we alle edities afgegaan samen. En wat hebben wij veel mooie en grote acts gezien in de afgelopen jaren!

Leon Olsman: Poster Pinkpop 2008: Ik vind dit de mooiste. Het is de eerste keer dat ik op Pinkpop ben geweest. Ik vind het nog steeds de allerbeste, allermooiste line-up (van de keren dat ik geweest ben). Ik ging er eigenlijk voor Rage Against The Machine heen. Topband trouwens! Sindsdien verslaafd aan het festival. De sfeer, de gezelligheid, de muziek, het bier drinken met je maatjes. Top!

Eric van Es: 2008 was onze eerste keer Pinkpop. Alles was op dat moment nog nieuw. Wat nemen we mee naar de camping? Auto volgeladen met onzinnige dingen die we toch niet gebruikten. Dan die eerste keer dat we op het festivalterrein kwamen. Metallica was gewoon magisch.

1990
Roy Kolmschot: Pinkpop 1990: mijn allereerste Pinkpop. Staat nog vers in mijn geheugen. Heel gaaf. Daarnaast een mooie tekening van een van de legendarische artiesten van Nederland; Herman Brood.

Brigitte Bouts: Mijn eerste Pinkpop. Regen, regen en nog eens regen. Kletsnat, de groep niet kunnen vinden. Mijn ogen uitkijken wat er allemaal om me heen gebeurde. Op dat moment denken dat we alles kunnen en mogen 😏. Wat een plezier. Een belevenis om nooit te vergeten.

Joop Pleiter: 1990 is prachtig omdat het in Herman Brood stijl is. Ons eigen rock and roll icoon. Die mag niet ontbreken.

1970
Frank Offermans: Bij een terugblik, moet je naar mijn mening, vooral kijken naar het ontstaan van Pinkpop en de allereerste jaren, want dat zijn de fundamenten waarop het huidige Pinkpop op is gebaseerd. Tevens gaat voor mij, als een in Geleen geboren persoon, mijn voorkeur uit naar de Pinkpop edities in Geleen. Proost op 50 jaar Pinkpop!

Kitty Tijbosch: 1970 omdat het de eerste is, door Jan Smeets zelf ontworpen en de illustraties zijn supertof ;-)

Lysan Lansel: Wat ik ook super mooi zou vinden om te doen bij deze 50ste editie is om de eerste poster iets te pimpen, maar wel weer te gebruiken. De poster van 1970 heb ik daarom ook gekozen als mijn favoriete poster. Pinkpop houdt van tradities. Dat is duidelijk aan wanneer jullie de namen bekend maken, de persconferentie.. Alles eigenlijk. De poster zou daarom perfect passen! Simpel, helder, overzichtelijk en duidelijk met een knipoog. Mijn lieve nichtje (20) en ik zouden DOLGRAAG bij deze prachtige jubileum 50ste editie van Pinkpop zijn! We zijn ook hartstikke benieuwd naar de nieuwe poster en zullen zeker een lekker Brand biertje halen om er eens goed naar te kijken (en weg te dromen bij het zien van de line-up). Alvast heel veel plezier gewenst met het ontwerpen van de poster!