Al achttien jaar kleurt de festivalweide in Landgraaf prachtig roze door de Pinkpophoedjes van Amnesty International. Ook dit jaar is het roze Pinkpop hoedje weer te krijgen op het festivalterrein. Dit jaar met een uniek ontwerp van kunstenaar Bas Kosters. Het resultaat is bijzonder en opvallend. Als je het hoedje dit jaar koopt koop je een knallend eigentijds ontwerp dat je ook nog eens binnenste buiten kunt dragen. Twee hoedjes in één!

Over de hele wereld nemen mensen enorme risico’s omdat ze onze rechten verdedigen. Ze worden lastiggevallen, gemarteld, gevangengezet en zelfs gedood. En dit alleen maar omdat ze hun nek uitsteken voor anderen. Zonder hun moed zou onze wereld minder rechtvaardig zijn. Mensen die zich uit durven spreken tegen onrecht, liggen onder vuur. Regeringen, bedrijven, gewapende groeperingen, groepen die haat zaaien proberen hen het zwijgen op te leggen.

Activisten worden weggezet als criminelen. Ze worden bestempeld als terroristen, landverraders, fraudeurs en zelfs als ‘buitenlandse agent’. Opkomen voor de mensenrechten is moeilijk en gevaarlijk geworden. Bij de Amnesty stand kun je strijd aangaan op omgebouwde voetbaltafels. Kun jij de kansen keren als activist of behoud je de voorsprong van de machthebbers? Je kunt hier ook de Amnesty petitie tekenen. Samen kunnen we mensenrechtenverdedigers steunen om onrecht te bestrijden en te werken aan een rechtvaardige wereld.