Op vrijdag 19 april is het nog maar 50 dagen totdat Pinkpop 2019 van start gaat. Om feestelijk en muzikaal af te tellen naar de jubileum editie gaat de NTR vanaf 19 april elke dag een concert uitzenden uit het archief van NTR, BNNVARA en VPRO van 50 jaar Pinkpop. Deze concerten zullen vanaf 23:00 uur uitgezonden worden op NPO 2 extra. De 50 ste editie van Pinkpop vindt plaats op 8, 9 en 10 juni 2019.

Deze nieuw gemonteerde archiefreeks begint met een inmiddels legendarische Pinkpop-act: Krezip! De band stond in 2000 voor het eerst op Pinkpop. Nog jong en onbezonnen beklommen Jacqueline Govaert en haar bandleden het podium in Landgraaf. Met het inmiddels welbekende ‘I Would Stay’ veroverden ze de hele festivalweide. “Ik heb me nog nooit zo gelukkig gevoeld op een podium” aldus Govaert. Na deze performance keerde de band nog vier maal terug naar Megaland. Na jaren succesvol te zijn geweest besloot te band uit elkaar te gaan en ging ieder lid zijn of haar eigen weg. Dit jaar, 10 jaar later, op zondag 9 juni, komen ze voor een unieke festivalshow eenmalig bij elkaar en dat natuurlijk op Pinkpop!

Buiten Krezip zullen natuurlijk ook andere onmisbare, memorabele momenten voorbij komen uit de geschiedenis van Pinkpop. Neem bijvoorbeeld Lenny Kravitz in zijn roze plak in 1993, de doorbraak van The Police in 1979 of het Pinkpop debuut van Pearl Jam in 1992: al deze historische momenten komen aan bod in deze archiefreeks. De precieze programmering van NPO 2 extra is te vinden op www.npostart.nl.

Tijdens Pinkpop 2019 zijn de NTR, BNNVARA en VPRO er ook weer bij om verslag te doen van alles wat er gebeurt op het festival. Via NPO 3 zullen alle highlights, reportages en interviews te zien zijn.

NPO 2 extra (voorheen Cultura) is te zien op kanaal 222 (Ziggo), kanaal 88 (KPN, XS4all, Telfort) en online via www.npostart.nl/live/npo-2-extra.