Pinkpop 2018 - 15-16-17 juni 2018

Het presentatieteam van Pinkpop 2018: Eric Corton, Sander Ruijters, Eva Cleven en nieuw ten opzichte van vorig jaar: Domien Verschuuren!

Eric Corton

Eric presenteert al veertien jaar (muziek) programma’s bij o.a. BNNVARA, NTR en de VPRO, zowel op de radio (3FM, Radio 2 en Radio 1) als op televisie. Hij was van 2001 tot 2015 iedere zaterdag te horen met That’s Live (BNN). Hij presenteert jaarlijks de live tv-uitzendingen van Pinkpop en Lowlands en valt regelmatig in als presentator bij De Nieuws BV (BNNVARA) op NPO Radio 1. Op televisie presenteerde hij de afgelopen jaren o.a. De Avond van de Filmmuziek (BNNVARA), Elvis Leeft Live (NTR), Nacht van de Popmuziek (NTR) en voor de NOS doet hij jaarlijks verslag van de 4 mei-uitzending van Theater Na De Dam.

Domien Verschuuren

Domien is de nieuwe aanwinst van het Pinkpop presentatoren team. Liefde voor muziek begon bij deze bekende NPO3FM DJ al op vroege leeftijd, toen hij vanuit zijn kamer programma’s begon te maken voor zijn familie. Sinds dat moment is hij via verschillende lokale radiostations doorgegroeid naar het alom bekende 3FM. Vanaf het moment dat hij hier aan de slag ging heeft hij ook al meerdere programma’s mogen maken, waarbij zijn ochtendprogramma ‘Domien’ het meest recente werk is. Een ding is zeker, Domien heeft zin in Pinkpop: “Het presenteren van Pinkpop, dat is echt heel bijzonder. Ik heb extreem veel zin om iedereen te laten voelen dat ze op hét festival van het jaar zijn. Ik ken de line-up al uit mijn hoofd en ben begonnen met het trainen van mijn stembanden!”

Sander Ruijters

Als Sander tijdens een regionale bandwedstrijd als roadie gitaar-amps staat af te stellen komt de presentator van dienst naar hem toe met de mededeling dat hij ziek is. Sander stemt zonder twijfel in om deze avond de bands aan en af te kondigen. Een nieuwe hobby is geboren. Al snel is Sander vaste presentator van Kunstbende Limburg en van vele regionale festivals. Daarna mag hij ook een paar keer in een vol Paradiso de Grote Prijs van Nederland presenteren en de landelijke Kunstbende finale in de Westergasfabriek. Sander is van huis uit muziekdocent en werkzaam aan het Conservatorium en Toneelacademie van Maastricht. In deze hoedanigheid schuift hij soms aan in het programma Avondgasten van L1. Sinds Februari 2017 is Sander panellid van DWDD’s Lagerhuis dat onder leiding staat van Paul Witteman. Het presenteren van Pinkpop ziet Sander als een grote eer. Hij is al 20 jaar vaste bezoeker van het festival.

Eva Cleven

Eva groeide al dansend en zingend op, leerde dubbele pirouettes op de dansacademie, studeerde muziekwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze verzamelt vinyl sinds ze 13 is en weet alles van Cubaanse sigaren. Het enige dat enthousiaster is dan Eva zelf, is haar bos met haar. De liefde voor radio kwam tijdens haar studie Nieuws & Media. Eva zat in de girlband ADAM waarmee ze in 2015 te zien was bij BNN op NPO3, met een eigen reality serie. Op dit moment is Eva dj bij radio station FunX, zij presenteert op vrijdag, zaterdag en zondag haar eigen show. Daarnaast is zij presentatrice bij de VPRO. Eva presenteert hier items omtrent verschillende culturele festivals zoals Holland Festival, IDFA, en het Nederlands Film Festival. Ze is te zien als presentatrice van 3LAb op NPO3 en van Het Klokhuis op Zapp. En hiernaast heeft ze ook nog haar eigen online programma Eva La Futura. Eva won in 2017 de Marconi Award voor ‘Aanstormend Talent’.