Pinkpop 2018 - 15-16-17 juni 2018

Al zeventien jaar kleurt de festivalweide in Landgraaf prachtig roze door de Pinkpophoedjes van Amnesty International. Ook dit jaar is het roze Pinkpop hoedje weer te krijgen op het festivalterrein. Dit jaar met een uniek ontwerp van Kiki Weerts (De Giletjes, Malle Pietje en de Bimbo’s).

Amnesty Nederland bestaat dit jaar 50 jaar. Ze hadden dit natuurlijk graag gevierd met de Pinkpopbezoeker maar doen dat niet. Er is geen reden voor een feestje. De Mensenrechten waar ze zich al 50 jaar voor inzetten staan als nooit tevoren onder druk. Wereldwijd zien ze de ruimte voor activisten alleen maar kleiner worden. Kritische stemmen worden door wetgeving de mond gesnoerd. Activisten worden geïntimideerd, opgesloten of zelfs vermoord.

In plaats van een feestje te vieren gaan ze onvermoeid door! Amnesty voert ook dit jaar actie voor Mensenrechtenactivisten over de hele wereld. Activisten die op vreedzame wijze opkomen voor hun rechten. Ze hopen ook dit jaar weer op jullie steun. Kom op voor de vrijheid en zet je handtekening voor een ander of kom langs bij de stand van Amnesty voor een potje oneerlijk tafelvoetbal.