Pinkpop 2018 - 15-16-17 juni 2018
Nog tot Pinkpop 2018!

Afzetten en ophalen (Kiss & Ride)

Wil je niet te ver lopen? Laat je dan zo dicht mogelijk bij het festivalterrein of camping afzetten en ophalen bij de speciaal hiervoor ingerichte KISS & RIDE‘s. Door de opzet en monitoring is er zo min mogelijk filevorming en ben je er zo weer weg!

Meer informatie over locaties en tijden volgt.

Met de fiets

Kom je uit de buurt? Pak dan je fiets! Fietsen is gezond, goed voor het milieu, je hebt geen last van files en je parkeert gratis voor de deur van het festivalterrein in de bewaakte fietsenstalling.

Voor de hoofdingangen van Camping B en C worden fietsenstallingen ingericht die op eigen risico te gebruiken zijn.

Met de trein

Pinkpop is goed bereikbaar per trein. NS en Arriva rijden weer veel (extra) treinen naar Landgraaf. Kies voor een van de voordelige Pinkpop-retourtjes:

 • Ontvang 20% korting op je retour Landgraaf via de site van NS.
 • Betaal een vaste prijs van €19,- via Ticketmaster.nl.

Beide retourtjes zijn meerdere dagen geldig. Check via de Reisplanner op www.ns.nl of de Reisplanner Xtra app welk ticket voor jou het gunstigst is!

Pendeltreinen van en naar Landgraaf

Tussen station Heerlen en Landgraaf rijden elke dag extra pendeltreinen.

Pendelbussen tussen station Landgraaf en het festivalterrein

Tussen station Landgraaf en het festivalterrein rijden pendelbussen.
Let op: het kan voorkomen dat tijdens hele grote drukte de bussen omwille van de veiligheid niet rijden.

Extra treinen uit Heerlen na afloop van Pinkpop 2018

Vrijdag

Op vrijdagavond rijden vanaf Heerlen extra rechtstreekse treinen naar Eindhoven. Enkele treinen hebben in Eindhoven een aansluiting op de nachtrein naar de Randstad.

 • Vertrektijd laatste trein uit Heerlen naar Utrecht en Rotterdam: 00.19 uur
 • Vertrektijd laatste trein uit Heerlen naar Eindhoven: 01.49 uur

Zaterdag

Op zaterdagavond rijden vanaf Heerlen extra rechtstreekse treinen naar Eindhoven. Enkele treinen hebben in Eindhoven een aansluiting op de nachtrein naar de Randstad.

 • Vertrektijd laatste trein uit Heerlen naar Utrecht en Rotterdam: 00.19 uur
 • Vertrektijd laatste trein uit Heerlen naar Eindhoven: 01.49 uur

Zondag

Op zondagavond vertrekken vanaf Heerlen extra treinen tot Eindhoven.

 • Vertrektijd laatste trein uit Heerlen naar Utrecht: 00.49 uur
 • Vertrektijd laatste trein uit Heerlennaar Rotterdam: 01.19 uur
 • Vertrektijd laatste trein uit Heerlen naar Eindhoven: 01.49 uur

Check je reis vanaf 10 dagen voor vertrek via de NS Reisplanner op ns.nl of de Reisplanner Xtra app

HET GEMAKKELIJKE PINKPOP-RETOUR MET 20% KORTING OF MET EEN VASTE PRIJS VAN €19,-.

Koop in één keer de heen- en terugreis naar Pinkpop met flinke korting. Met het meerdaagse Pinkpop-retour reis je heen op vrijdag 15 juni, zaterdag 16 juni of zondag 17 juni. Voor de terugreis is dit ticket geldig t/m maandag 18 juni.

Het Pinkpop-retour is verkrijgbaar via:

 • De website van NS, als E-ticket. Je krijgt 20% korting op de normale ritprijs. Het Pinkpop retour is te koop vanaf begin april.
 • Je kunt er ook voor kiezen om direct bij aanschaf van je Pinkpop ticket via Ticketmaster een meerdaags treinretour voor de vaste prijs van €19,- te kopen. Dit ticket is later ook apart via Ticketmaster te koop.

In Landgraaf worden na afloop van Pinkpop geen vervoerbewijzen verkocht. Maak dus gebruik van het Pinkpop-retour of reis met je OV-chipkaart. Zorg er in ieder geval voor dat je je kaartje voor de terugreis van te voren regelt of voldoende saldo op je OV-chipkaart hebt staan. In Landgraaf wordt bij de ingang gecontroleerd.

OV-Chipkaart

Reis je met de OV-chipkaart? Dan zou je in Heerlen normaal gesproken moeten uitchecken bij NS en weer inchecken bij Arriva. Ten behoeve van een snelle overstap is dit tijdens Pinkpop niet nodig. Je blijft dus gewoon ingecheckt bij NS. In Landgraaf kun je in- of uitchecken bij NS.

Reisinformatie

Check voor een actueel reisadvies vanaf 10 dagen vooraf de NS reisplanner op www.ns.nl of de Reisplanner Xtra app.

Met de auto

Kom je ondanks alle goede reisalternatieven toch met de auto, houd dan rekening met lange files, parkeerkosten en behoorlijke loopafstanden van de parkeerplaatsen naar het festivalterrein!

BlaBlaCar
Kom je met een halflege auto naar Pinkpop? Of zoek je juist nog vervoer? Met BlaBlaCar vind je een medepassagier die de kosten van je rit wilt delen of je vindt er de bestuurder die jou voordelig naar Pinkpop brengt. Spreek van tevoren precies af wat je fijn vindt: of je je levensverhalen wilt uitwisselen en natuurlijk welke muziek er in de auto wordt gedraaid! Carpoolen is niet alleen heel gezellig en voordelig maar ook nog eens duurzaam!

Zoek ritten via Blablacar.

Parkeren

De organisatie van het parkeren is in handen van de Gemeente Landgraaf. Pinkpop is niet verantwoordelijk voor de organisatie en het prijsbeleid.

Vanaf vrijdagmorgen 8:00 uur is er in Landgraaf een grote overzichtelijke parkeerplaats ingericht aan de Hereweg waar tegen betaling kan worden geparkeerd. Op deze locatie is parkeertoezicht.

Een parkeerticket is op twee verschillende momenten te koop:

1. Vooraf, tijdens de online aankoop van je Pinkpop ticket (www.ticketmaster.nl):

 • Één dag: € 15,- (excl. 10% servicekosten)
 • Weekend (3 dagen): €30,- (excl. 10% servicekosten)

2. Ter plekke:

 • Één dag: € 20,-
 • Weekend (3 dagen): €30,-

Vraag altijd naar een parkeerbewijs!

UITZONDERINGEN:

Mondo Verde
Op de parking van attractiepark Wereldtuinen Mondo Verde tegenover Camping B, gelegen aan de Mensheggerweg, is de organisatie van het parkeren in handen van Wereldtuinen Mondo Verde. Pinkpop is niet verantwoordelijk voor de organisatie en het prijsbeleid.

Je betaalt € 15,- voor 1 dag, € 30 voor 2 dagen of € 40,- voor 3 dagen. Mits er plek vrij is bij terugkomst kun je tijdens het Pinkpop weekend deze parking verlaten en ook weer terugkomen met hetzelfde bewijs/voertuig. Vraag wel altijd naar een parkeerbewijs!

Let op! In de Einsteinstraat, Hofstraat en Mensheggerweg geldt een parkeerverbod. De Gemeente Landgraaf kent een wegsleepregeling (die duur is).

Parkeren voor bezoekers met een beperking

Zo dicht mogelijk bij de ingang van het festivalterrein en Camping A wordt een parkeerplaats voor mindervaliden ingericht. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met je aanvraag! Vul vóór 1 juni 2018 het aanvraagformulier in. Vergeet niet om een kopie van je Europese blauwe parkeerkaart (voor- en achterkant) door te mailen naar pinkpop@inter.vlaanderen. Wanneer je niet in het bezit bent van zo’n kaart voldoet een doktersverklaring ook.

Busvervoer (Combi deal)

Start ticketverkoop: zaterdag 24 februari 2018 vanaf 10.00 uur

Busreis (eventueel + Pinkpop ticket)

Geen zin in gesleep met bagage, overvolle treinstations of drukke parkeerplaatsen? Reis dan met een bus van EventTravel naar Pinkpop 2018! Kies uit ruim 150 opstapplaatsen door heel Nederland en uit diverse dag- en weekendreizen, inclusief of exclusief Pinkpop ticket.

Staat jouw opstapplaats niet ertussen? Vraag deze dan aan via de website. Ben je met een grote groep en wil je graag een eigen busreis organiseren? Ook dit kan via de site. EventTravel helpt je graag op weg en vult de bus verder op indien nodig. Op deze manier loop je geen (financieel) risico.

Voor meer informatie kun je EventTravel op werkdagen bereiken per mail: info@eventtravel.nl, telefoon: 038 – 42 567 30 of via de chat op www.eventtravel.nl.

Koop een combiticket (Pinkpop ticket + buskaartje) en ontvang een extra korting! Vanaf 24 februari te koop:

Pendelbussen

Tussen het festivalterrein, de Pinkpop campings, het treinstation en de parkeerplaatsen rijden pendelbussen. Alle Pinkpop pendelbussen zijn gratis voor Pinkpop bezoekers!