tot Pinkpop 2017!

AFZETTEN EN OPHALEN (KISS & RIDE)

Ook dit jaar wordt er weer een zogenaamde KISS & RIDE plek ingericht. Deze is bedoeld als brenglocatie voor je ouders, vrienden etc. die je op deze manier zo dicht mogelijk bij het festivalterrein of camping kunnen afzetten. Deze locaties worden zo ingericht dat bij het brengen en halen vrijwel geen hinder is van filevorming.  Je bent er zo weer weg.

  • De exacte locatie van de KISS & RIDE voor de dagbezoekers volgt snel.
  • De KISS & RIDE voor de bezoekers van camping B vind je op de Mensheggerweg.
  • Let op: deze KISS & RIDE is alleen bereikbaar vanaf de Dentgenbachweg.

MET DE FIETS

Kom je uit de buurt? Pak dan je fiets! Fietsen is gezond, goed voor het milieu, je hebt geen last van files en je parkeert gratis voor de deur van het festivalterrein in de fietsenstalling bij Mengelers (rotonde Hostraat-Einsteinsraat, ingang Camping A). De fietsenstalling is op de drie festivaldagen geopend van 09.00 tot 04.00 uur. Buiten deze openingstijden is er geen bewaking. De organisatie is niet verantwoordelijk voor de veiligheid van niet-opgehaalde fietsen.

Voor de hoofdingang van Camping B en Camping C worden fietsenstallingen ingericht die op eigen risico te gebruiken zijn.

MET DE TREIN

Pinkpop is goed bereikbaar per trein. NS en Arriva rijden weer veel (extra) treinen naar Landgraaf. Je krijgt 20% korting op een retour Landgraaf.

PENDELTREINEN VAN EN NAAR LANDGRAAF

Tussen station Heerlen en Landgraaf rijden elke dag extra pendeltreinen.

PENDELBUSSEN TUSSEN STATION LANDGRAAF EN HET FESTIVALTERREIN

Tussen station Landgraaf en het festivalterrein rijden pendelbussen.
Let op: tijdens hele grote drukte (mensenmassa’s) rijden de bussen omwille van de veiligheid niet.

EXTRA TREINEN UIT HEERLEN NA AFLOOP VAN PINKPOP 2017

Zaterdag
Op zaterdagavond rijden vanaf Heerlen extra rechtstreekse treinen naar o.a. Maastricht en Eindhoven. Enkele treinen hebben in Eindhoven een aansluiting op de nachtrein naar de Randstad.

  • Vertrektijd laatste trein uit Heerlen naar Utrecht en Rotterdam: 00.30 uur
  • Vertrektijd laatste trein uit Heerlen naar Eindhoven: 02.00 uur

Zondag
Op zondagavond vertrekken vanaf Heerlen extra treinen tot Eindhoven. Er rijden dan GEEN extra treinen naar de Randstad.

  • Vertrektijd laatste trein uit Heerlen naar Eindhoven: 02.00 uur

Maandag
Na afloop van Pinkpop op maandagavond rijden er extra treinen vanaf Heerlen naar o.a. Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch, Utrecht, Tilburg, Breda, en Rotterdam.

  • Vertrektijd laatste trein uit Heerlen naar Utrecht: 01.00 uur
  • Vertrektijd laatste trein uit Heerlen naar Rotterdam: 01.30 uur
  • Vertrektijd laatste trein uit Heerlen naar Eindhoven: 02.00 uur
Kijk vanaf 25 mei op de NS Reisplanner Xtra-app of op de reisplanner van www.ns.nl voor een reisadvies op maat.

HET GEMAKKELIJKE PINKPOP-RETOUR MET 20% KORTING

Koop in één keer de heen- en terugreis naar Pinkpop met een flinke korting.
Met het meerdaagse Pinkpopretour reis je heen op zaterdag 3 juni, zondag 4 juni of maandag 5 juni. Voor de terugreis is dit ticket geldig t/m dinsdag 6 juni.

Het Pinkpop-retour is uitsluitend online als E-ticket verkrijgbaar. Naast de meerdaagse geldigheid krijg je ook nog 20% extra korting op de normale ritprijs. Koop je Pinkpop-retour hier

In Landgraaf worden na afloop geen reguliere vervoerbewijzen verkocht. Maak dus gebruik van het Pinkpop-retour of reis op je OV-Chipkaart. Zorg er in ieder geval voor dat je je kaartje voor de terugreis van te voren regelt of voldoende saldo op je OV-chipkaart hebt staan. In Landgraaf wordt bij de ingang gecontroleerd.

OV-chipkaart

Reis je op de OV-Chipkaart? Dan zou je in Heerlen normaal gesproken moeten uitchecken bij NS en weer inchecken bij Arriva. Ten behoeve van een snelle overstap is dit tijdens Pinkpop niet nodig. In Landgraaf kun je, gewoon in- of uitchecken bij NS.

Reisinformatie

Raadpleeg voor de actuele informatie vanaf 25 mei De NS reisplanner Xtra-app of www.ns.nl.

MET DE AUTO

Kom je ondanks alle goede reisalternatieven toch met de auto, houd dan rekening met lange files, parkeerkosten en behoorlijke loopafstanden van de parkeerplaatsen naar het festivalterrein.

BlaBlaCar en Toogethr.

Was je van plan om in een halflege auto naar Pinkpop te rijden? Of ben je nog op zoek naar vervoer? Met BlaBlaCar en Toogethr vind je een gezellige medepassagier die de kosten van je rit wilt delen of je vindt er een bestuurder die jou voordelig naar Pinkpop brengt. Van tevoren spreek je precies af wat je fijn vindt: of je je levensverhaal wilt uitwisselen en natuurlijk welke muziek er in de auto wordt gedraaid! Zo beleef je de ultieme Pinkpop voorpret, deel je de kosten van de rit, is er een extra parkeerplaats over voor een ander en draag je ook nog je steentje bij aan het milieu. Ideaal!

Let op! De route naar Pinkpop wordt in de buurt van Landgraaf aangegeven via GELE borden. Wij raden je aan om vanaf die borden je navigatie uit te zetten en deze borden te volgen.

Komende vanuit het westen, midden en noorden van het land:

Aanbevolen aanrijroutes
In verband met de aanleg van Buitenring Parkstad Limburg zullen er samen met Gemeente Landgraaf alternatieve aanrijroutes worden bepaald. Houd deze website in de gaten voor actuele informatie.

PARKEREN

De organisatie van het parkeren is in handen van de Gemeente Landgraaf. Pinkpop is niet verantwoordelijk voor de organisatie en het prijsbeleid. Vanaf zaterdagmorgen 8:00 uur is er in Landgraaf een grote overzichtelijke parkeerplaats ingericht aan de Delleweg (tijdens festivaldagen bereikbaar via de Hereweg) waar tegen betaling kan worden geparkeerd. Op deze locatie is parkeertoezicht.

De parkeertarieven zijn op deze locatie als volgt: je betaalt bij aankomst op zaterdag € 30,- per auto. Bij aankomst op zondag € 20,- euro per auto en bij aankomst op maandag € 10,- euro per auto. Vraag altijd naar een parkeerbewijs.

UITZONDERING:

Op de parking van attractiepark Wereldtuinen Mondo Verde tegenover Camping B, gelegen aan de Mensheggerweg, is de organisatie van het parkeren in handen van Wereldtuinen Mondo Verde. Pinkpop is niet verantwoordelijk voor de organisatie en het prijsbeleid. Je betaalt bij aankomst op zaterdag € 40,-. Bij aankomst op zondag € 30,- en bij aankomst op maandag € 15,-. Mits er plek vrij is bij terugkomst kun je tijdens het Pinkpop weekend deze parking verlaten en ook weer terugkomen met hetzelfde bewijs/voertuig. Vraag wel altijd naar een parkeerbewijs!

Bezoekers die met een motor komen kunnen het beste parkeren op de parking van Relim op de Tunnelweg in Landgraaf.

In de Einsteinstraat, Hofstraat en Mensheggerweg geldt een parkeerverbod. De Gemeente Landgraaf kent een wegsleepregeling (die duur is).

BUSVERVOER (COMBI DEAL)

Geen zin in gesleep met bagage, overvolle treinstations of drukke parkeerplaatsen? Reis dan met een bus van Event Travel naar Pinkpop 2017! Kies uit ruim 150 vertrekplaatsen verspreid door heel Nederland. Je kunt kiezen uit diverse dag- en weekendreizen. Koop nu een combiticket (entree + buskaartje) en ontvang een extra korting!

Staat jouw opstapplaats niet er tussen? Vraag deze dan aan via de website. Ben je met een grote groep en wil je graag een eigen busreis organiseren? Ook dit kan via de site. Event Travel helpt je graag op weg en vult de bus verder op indien nodig. Op deze manier loop je geen (financieel) risico.

Voor meer informatie kun je Event Travel op werkdagen bereiken per mail via info@eventtravel.nl, telefonisch via 038 – 42 567 30 of via de chat op www.eventtravel.nl.

VLIEGEN (COMBI DEAL)

Wil je in 1x je gehele reis en/of verblijf bij Pinkpop geregeld hebben? Boek dan via Festlane je reispakket (inclusief officiële tickets) voor Pinkpop 2017!

Kies zelf je plaats van vertrek en bekijk de verschillende hotel- en campingopties en de beste vluchtprijzen: www.festlane.com/en/festival/pinkpop.

Voor meer info kun je ons ook e-mailen op info@festlane.com of bel gerust naar 0031 (0)85 8888 020.

PENDELBUSSEN

Er rijden verschillende pendelbussen tussen station Landgraaf, het festivalterrein en de Pinkpop campings. Zodra de routes en tijden bekend zijn, vind je ze hier terug.

Let op: tijdens hele grote drukte (mensenmassa’s) rijden de bussen omwille van de veiligheid niet.

Veel gestelde vragen

KAN IK VOORAF ONLINE EEN PARKEERTICKET KOPEN?

Nee, dit is niet mogelijk aangezien de organisatie rondom het parkeren in handen is van de Gemeente Landgraaf en niet wordt geregeld door de festivalorganisatie.

KAN IK DE PARKEERPLAATS TUSSENTIJDS EVEN VERLATEN?

Uiteraard is dit mogelijk. Houd er wel rekening mee dat je bij terugkomst op de door Gemeente georganiseerde parkeerplaatsen opnieuw moet betalen. Parkeer je bij Mondo Verde en is er nog een parkeerplaats beschikbaar dan kun je daar weer gebruik maken met je eerder ontvangen parkeerbewijs.